18 Ocak 2017 16:07

TSK: Koalisyon ve Rusya el Bab'ı vurdu

TSK, el Bab'a yönelik bugün Uluslararası Koalisyon ve Rusya uçaklarının hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki el Bab'a yönelik bugün düzenlenen hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

TSK tarafından yapılan bilgilendirmede, bugün sabah saat 07:00’de, 07:14’te, 11:35’te ve 16:20’de Koalisyona ait ABD Silahlı İHA’ları ile gerçekleştirilen keşifler esnasında düzenlenen hava saldırısında IŞİD'e ait hedeflerin vurulduğu, yine bugün saat 15:30 sularında Koalisyon ile yapılan hedef koordinasyonu neticesinde Bzagah bölgesinde belirlenen IŞİD hedeflerine Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından (İngiltere’ye ait TORNADO savaş uçakları ile) hava taarruzu düzenlendiği ve hedeflerin imha edildiği açıklandı. Uzun bir süreden sonra koalisyon savaş uçakları ile ilk kez hava taarruzu düzenlendiği ifade edildi.

Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan mutabakat çerçevesinde, bugün Rusya yetkilileriyle yapılan koordinasyon neticesinde de Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile el Bab’ın güneyinde belirlenen IŞİD hedeflerine hava taarruzlarının gerçekleştirildiği belirtildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Körfez’deki sızıntı İstanbul’u tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Kepler 11145123 en yuvarlak gök cismi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...