18 Ocak 2017 14:57

AKP Gençlik Kolları çalışanı IŞİD’den tutuklandı

Van'da düzenlenen IŞİD operasyonu sonrası 'silahlı örgüte üye olmak' suçundan tutuklanan 7 kişinin ifadelerine ulaşıldı.

Paylaş

Van’da IŞİD yapılanmasına yönelik 8 Aralık 2016 tarihinde bazı ev ve işyerine düzenlenen eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınarak, 3 Ocak’ta “Silahlı örgüte üye olmak” suçundan tutuklanan 7 kişiye ait ifade tutanaklarına ulaşıldı. Tutuklanan sanıklardan A.A, F.M, H.O, U.O, İ.Y, Y.Y. ve M.F.B’nin Whatshap ve Telegram programlarıyla Suriye’de halen IŞİD içinde bulunan ve aynı zamanda akrabaları olan örgüt üyeleri ve onların yakınları ile sık sık görüntülü ve yazılı sohbet ettikleri ortaya çıktı. Sayıları yaklaşık 15’i bulan bu kişilerin, 15 günde bir evlerde “dini sohbet”, “Kur’an”, “Tecvit” ve “Ahlak dersleri” adı altında bir araya gelerek örgütsel toplantılar aldıkları görülüyor. 

İLETİŞİM KOPARILMAMIŞ 

Tutuklanan şahıslardan H.O, mahkeme ifadesinde halen Suriye’de IŞİD’in içinde silahlı faaliyet yürüten yeğeni A.O. ile Whatshap üzerinden konuştuğunu itiraf ediyor. Şahıslardan U.O. ise kardeşi A.O. ve dayısı M.A.E’nin IŞİD içinde bulunduğunu kabul ediyor ve kardeşi A.O. ile sık sık Whatshap üzerinden görüşerek, örgütten ayrılması için ikna etmeye çalıştığını ileri sürüyor. U.O, iletişimi de bu nedenden dolayı koparmadığını öne sürüyor. 

‘BABASI DEVLETE HİZMET EDER’

“Silahlı örgüte üye olmak” ve “Örgüte eleman kazandırmak” suçlamasıyla tutuklanan sanıklar arasında bulunan M.F.B’nin ise farklı dönemlerde AK Parti Gençlik Kollarında çalıştığı kaydedildi. Sanığın avukatının mahkemedeki savunmasında şahıs için, “İlk defa böyle bir suçlamayla karşılaşmıştır. Kendisi AK Parti Gençlik Kollarında çalışmıştır. Dosyada diğer şüphelileri tanıması da telefon işiyle uğraşmasından dolayıdır. Müvekkilin babası ve abisi de devlete hizmet eden kişilerdir. Müvekkilimin suçsuz olduğunu düşünüyoruz” demesi dikkat çekiyor. 

YAKALANIP SERBEST BIRAKILDI

Tutuklanan sanıklardan F.M’nin daha önce IŞİD’e katılmak için gittiği Antep’te sınırı geçmek üzereyken askerler tarafından yakalandığı ve ardından ifadesinin alınıp serbest bırakıldığı ifade tutanaklarından anlaşılıyor. Geçen yıl IŞİD’in denetiminde olan Musul’a bağlı Talafer kasabasına kaçak yollarla çalışmak için gittiğini iddia eden F.M’nin savunmasında şu ifadeler yer alıyor: “Karkamış’tan Suriye’ye geçecektim, oradan da Talafer’e geçmeyi planlıyordum. Ben yasa dışı yollardan bu geçişi yapmayı düşünüyordum. İbni İbrahim el Azeri takma ismini kullanan ancak gerçek ismini bilmediğim kişi ve Ömer adıyla bildiğim ancak başkaca kimlik bilgisini bilmediğim kişiler aracılığıyla Suriye’ye geçecektim. İbni İbrahim el Azeri’yi twetterdan buldum. Bu kişiyle Van’da buluştuk. Ömer’i ise İbni İbrahim aracılığıyla tanıdım iletişime geçtim. Ömer’le Antep’te görüştüm beni bir eve götürdü. Gittiğim evde başka birileri de vardı. Buradan tek araçla yola çıktık. Yolda araç değiştirdik. Araçlarda benden başka kişiler de vardı. Yabancı uyruklular da vardı. Onlarla konuşmadım. Bu nedenle ne amaçlı gittiklerini sormadım. Sınırı geçmeden yakalandık. Karakolda ifademiz alındı, serbest bırakıldık.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İstiklal Caddesi'nin nostaljik tramvayı 6 ay hizmet dışı

SONRAKİ HABER

CHP'lilerden Mecliste 'ayakta durma' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...