18 Ocak 2017 14:24

İzmir’de laiklik isteyenlerin davası 1 Haziran’a ertelendi

İzmir’de ‘Laik ve bilimsel eğitim’ talebiyle yapılmak istenen yürüyüşte gözaltına alınan 94 kişiye açılan dava 1 Haziran’a ertelendi. 

Paylaş

İzmir’de AKP’nin eğitim politikalarına karşı “Laik ve bilimsel eğitim” talebiyle Eğitim Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADF), Alevi Vakıflar Federasyonu (AVF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin çağrısıyla 13 Şubat 2015 günü gerçekleştirilmek istenen yürüyüşe yönelik polis saldırısı sonucu çok sayıda kişi darbedilerek gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 94 kişi hakkında “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması İzmir Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tamamlandı. Sanık sayısının fazla olması nedeniyle pazartesi gününden beri devam eden davanın son oturumu bugün gerçekleştirildi. Kimlik tespitinin ardından ifadelere geçilen duruşmada sanıklar, demokratik haklarını kullandıkları belirterek, polisin yolu kapattığını ve müdahale ettiğini söyledi.

Demokratik haklarını kullanmalarına polisin izin vermediğini söyleyen sanıklar, güvenlik güçlerinin kendilerine karşı suç işlediğini ifade etti. Mahkeme ise ara kararında, tebligatı ulaşan ama duruşmaya gelmeyen bir kısım sanığın zorla getirilmesine ve duruşmanın 1 Haziran tarihine ertelenmesine karar verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li vekilin ısırıldığı iddiası üzerine soruşturma

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası'nın çabaları doları düşüremiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...