18 Ocak 2017 14:10

Yapılandırma süresi uzatıldı

Maliye Bakanı Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında vergi ve SGK prim ödemelerinin mayıs ayı sonuna kadar uzatıldığını bildirdi.

Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamında geçtiğimiz kasım ve aralık aylarında vergi ve SGK prim ödemelerini yapamayan ve haklarını kaybedenlere ikinci bir şans getirdiklerini açıkladı. Ağbal, haklarını kaybedenlerin, ödemelerini mayıs ayı sonuna kadar yapabileceğini bildirdi.

Bazı vatandaşların geçen ödenecek tutarları farklı nedenlerle ödeyemediklerini belirten Ağbal, “Bu sürelerin uzatılması için talep aldık. Haklarını kaybedenler, ödemelerini mayıs ayı sonuna kadar yapabilecek.Taksitlerini düzenli ödeyen vatandaşlarımızın da vergi bakımından ocak ve mart ayında, sigorta primleri bakımından ise şubat ve nisan aylarında ödeyecekleri taksitler dahil olmak üzere tüm taksitlerin ödeme sürelerini faizsiz olarak uzattık. Bundan sonraki yeniden yapılandırmanın tüm taksitlerini 4’er ay uzattık. Yani ocak ayında yapılması gereken ödemeler mayıs ayında, şubat ayında yapılması gerekenler haziranda ve izleyen her taksit bu şekilde 4 ay ötelenerek ödenebilecek” dedi. 

Ağbal, kanundan yararlanmak için peşin ödeme tercihinde bulunanlardan ödemelerini yapamayanların dilemeleri halinde mayıs sonuna kadar peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödemelerini yapabileceğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 'sehven' yanık tedavisi

SONRAKİ HABER

AKP'li vekilin ısırıldığı iddiası üzerine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa