18 Ocak 2017 12:23

Beytüşşebap eski Kaymakamı Güntepe gözaltına alındı

Beytüşşebap’taki kaymakamlığı döneminde milletvekillerini ve gazetecileri hedef gösteren Kadir Güntepe, ‘FETÖ’den gözaltına alındı.

Paylaş

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe gözaltına alındı. 

Güntepe’nin ‘FETÖ’ tarafından gizli haberleşme programı olarak kullanıldığı öne sürülen ‘ByLock’u kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Güntepe’nin ‘FETÖ’nün ‘Amasya Kaymakamlar imamı’ olduğu iddia edilen H.Ö. ile de yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü ifade edildi. 

Kayseri'de gözaltına alınan Kadir Güntepe'nin kente getirileceği belirtildi. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kadir Güntepe'nin henüz Elazığ'da göreve başlamadığı belirtildi.

SOSYAL MEDYADA AKP'Lİ SİYASETÇİLERİN GÖZDESİYDİ

Kadir Güntepe, bölgede çatışmalı süreçte sosyal medyadaki aktif performansıyla tanınıyordu. Sık sık Evrensel’in da aralarında olduğu yayın organlarını hedef gösteren Güntepe, HDP milletvekillerine de hakaret ediyordu. Güntepe’nin ırkçı ve küfürlü paylaşımlar yapan @pohjoh02 Twitter hesabını da yönettiği iddia ediliyordu.

Kadir Güntepe,  sosyal medyada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek  başta olmak üzere AkTrollerin ve AKP'li siyasetçilerin de gözdesiydi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÖSO yetkilisinden Filistinlilere: Cennette yaşıyorsunuz!

SONRAKİ HABER

Soma Katliamı’nı protesto eden 65 kişiye dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...