18 Ocak 2017 10:02

Milletvekillerine mektup: Korkmayın, hayır deyin

İstanbul’da Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği Platformu Anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili milletvekillerine mektup gönderdi.

Paylaş

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği Platformu, Anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili milletvekillerine mektup göndermek üzere Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. 

Mektup göndermeden önce Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması gerçekleştiren Emek ve Demokrasi için Güç Birliği Platformu, basın açıklamasını Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu(DİSK) İstanbul temsilcisi Adil Çiftçi okudu. 

Getirilmek istenen sistemin parlamenter demokrasiyi yok edeceğinin, altını çizen Çiftçi, milletvekillerine şöyle seslendi “İçinde bulunduğunuz meclisi işlevsiz hale getireceğinin, güçler ayrılığı ilkesini tamamen yok edecek bir ‘seçilmiş diktatör’ sistemi olduğunun, tek parti devletinin inşa edildiğinin eminiz sizler de farkındasınız. Tarih bu koşullarda kendi istikbalini korumayı değil, ülkesini ve yurttaşlarını korumayı tercih edenleri saygıyla anacak. Kendi istikbalinizi, tek bir kişinin sınır tanımaz hırslarının istikbaliyle değil, ülkenin ve halkın istikbaliyle aynı doğrultuda görmenizi beklemek, size oy veren ve vermeyen her yurttaşın en doğal hakkıdır." 

'OY HAKKINI ORTADAN KALDIRAN VEKİLLER OLARAK TARİHE GEÇECEKSİNİZ'

Böyle hukuksuz yöntemlerle geçirilen Anayasanın hükümsüz olacağına vurgu yapan Çifti, " Sizlere ilk çağrımız, bu ülkenin yurttaşlarına ve bulunduğunuz mevkiinin saygınlığına uygun olarak o kabinlere girmeniz, oyunuzu kullanmanızdır. Aksi halde genel seçimlerde veya çeferandumlarda yurttaşların da "açık OY kullanma hakkı var” denilerek kabine girenlerin baskı altına alınacağı bir dönemin kapısını açacak ve "oy hakkını" ortadan kaldıran vekiller olarak tarihe geçeceksiniz" dedi.

TBMN'nin saygınlığınaa gölge düşürdügünü aktaran Çiftçi, "Halkın gündemi ile meclisin gündeminin giderek birbirinden kopmakta, ekonomik bir krizin alametleri artarken, ülkede huzur ve güven ortamı sarsılırken, yurttaşlar geçim derdi bir yana, can güvenliği endişesiyle yaşamlarım sürdürmeye çalışırken TBMM'nin tek bir kişinin hırslarım her şeyin önünde tutması, sizlerin ve TBMM'nin saygınlığına gölge düşürmektedir" dedi.

'İŞSİZLİK HER AY REKOR KIRMAKTA'

Anayasa değişikliği dayatmasının kaçınılmaz olarak beraberinde getirdiği politik istikrarsızlık, ekonomik sorunların daha da derinleştirmekte olduğunu dile getiren Çiftçi, " İşsizlik oranları her ay yeni bir rekor kırmakta, iş cinayetleri durdurulamamakta, açlık sınırının altında ücretlerle tüm emekçiler borç batağında yaşamakta, döviz kurlarındaki artış hayat pahalılığını katlanılamaz bir noktaya getirmektedir. TBMM'nin bu sorunlar için toplanmadığı her gün bir kişinin amaçlan gerçekleşiyor olabilir ama 80 milyon kaybetmektedir"dedi.

Kişisel ikbal peşinde koşanları bir kenara bırakarak son kez seslendiklerini dile getiren Çiftçi, "Korkmayın ve hayır deyin" dedi.

Basın açıklamasından sonra kitle mektupları milletvekillerine göndermek üzere Galatasaray'da bulunan postaneye gitti.(İstanbul/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’ye tuğlalı Anayasa tepkisi

SONRAKİ HABER

Aytemiz Alanyaspor'la Ertuğrul Sağlam anlaşamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...