18 Ocak 2017 09:45

Savcıları FETÖ’den aldılar, ama yargılamaya devam ediliyor

Diyarbakır’da 154 Kürt siyasetçinin yargılandığı KCK Ana Davası’na devam edildi.

Paylaş

Diyarbakır'da 2009 yılında ‘KCK’ operasyonları kapsamında aralarında DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile tutuklu belediye Eş Başkanları Fırat Anlı ile Ahmet Türk'ün de bulunduğu 154 Kürt siyasetçi hakkında açılan ‘KCK Ana Davası’nın 69'uncu duruşması görüldü. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka bir davadan tutuklu olan Veysi Akar ve avukatı hazır bulundu.

Yoklamanın ardından savunmasını yapan Akar, davaya ilişkin daha önce yaptığı savunmaların iddia makamının davanın esası hakkında hazırladığı mütalaada dikkate alınmadığını söyledi. İddianamede yer alan telefon görüşmelerinin çarpıtılarak ve cımbızlanarak farklı bir şekilde yansıtıldığına dikkat çeken Akar, telefon konuşmasında geçen "DTP Sur İlçe Örgütü" cümlesinde geçen "örgüt" kelimesinin çarpıtılarak, "KCK Örgütü" yapıldığını söyledi. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Akar beraatını istedi.

Akar'ın ardından savunma yapan avukatı, “Bu dosyasının siyasi yanı hukuki yanından daha ağır basıyor. Bu davanın iddianamesini hazırlayan savcı İsmail Aksoy 'FETÖ/PDY' soruşturması nedeniyle meslekten ihraç edilmiş. Şike, Ergenekon ve Balyoz davaları bu nedenlerle düşürüldü. Bir taraftan cemaat üyelerinin yaptıklarını yok sayacaksın diğer taraftan da bu davanın yargılamasını devam ettireceksin. Bu durum hukuki bir mantık ile izah edilemez. Bu çifte standardın açıklanmasını bekliyoruz” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nden ‘Hayır deyin’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Ata Demirer: Gerekirse bedava oynayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...