18 Ocak 2017 09:05

CHP'li Adıgüzel:Gazetecileri neden tutukladığınızı açıklayın

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel, tutuklanan gazetecilere ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlanması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Anayasa görüşmeleri sırasında tutuklu gazetecilere yönelik “Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptı diye tutuklu hiçbir kimse yoktur” ifadelerini Meclis gündemine taşıdı.

Adıgüzel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 5 Ocak 2017 tarihli verilerine göre cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olmak üzere 142 gazetecinin olduğuna dikkat çekti. Tutuklu ve hükümlü gazetecilerin isimlerine tek tek yer veren Adıgüzel, Bakan Bozdağ’a bu gazeteciler hakkındaki suçlamaların ne olduğunu sordu.

Adıgüzel konuya ilişkin “Hiçbir dikta rejimi bugüne dek 'gazetecileri beni ve iktidarımı eleştirdiği için tutukladım' dememiştir. 12 Eylül rejiminde de, Nazi Almanyası'nda da basın ve ifade özgürlüğünü yok edecek, gazetecileri korkutup sindirmeyi amaçlayan cezaya uygun suçlar yaratılmıştır. Bugün de tarihe 'OHAL hukuksuzluğu ile suç yaratılan günler olarak tarihe geçecek” açıklaması yaptı (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buğday silosuna düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

EMEP: Muhalefeti susturma operasyonları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...