07 Haziran 2012 10:38

İl Özel İdarede TİS süreci başladı

İZMİR İl Özel İdaresine bağlı görev yapan ve yaptıkları riskli işlere rağmen düşük maaşla, ek ödeme ve yemek gibi haklardan yoksun olarak çalıştırılan afet ve sivil savunma çalışanlarının durumuna dikkat çeken Tüm Bel Sen yönetimi, önümüzdeki günlerde yaşanacak TİS süreci ile birlikte bu sorun

İl Özel İdarede TİS süreci başladı
Paylaş

İZMİR İl Özel İdaresine bağlı görev yapan ve yaptıkları riskli işlere rağmen düşük maaşla, ek ödeme ve yemek gibi haklardan yoksun olarak çalıştırılan afet ve sivil savunma çalışanlarının durumuna dikkat çeken Tüm Bel Sen yönetimi, önümüzdeki günlerde yaşanacak TİS süreci ile birlikte bu sorunların giderilmesini istediklerini belirtti. Konu ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yaşar Gül, İl Genel Meclisinin, salı günü yaptığı haziran ayı toplantısında, kurumda görev yapan kamu çalışanları ile ilgili ek iyileştirme yapılması için işyerinde yetkili olan sendika ile TİS yapmak üzere karar aldığını belirtti. Gül, olumlu bir gelişme olarak değerlendirdikleri bu kararın bir an önce hayata geçirilmesini istediklerini dile getirerek, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı TİS masasına davet ettiklerini belirtti.  
Toplantıda söz alan İşyeri Temsilcisi Gökhan Daca,  İl Özel İdarede üç kamu sendikasına üye 550 kamu emekçisinin bulunduğunu bunlardan 200 kadarının Tüm Bel Sen üyesi olduğunu söyledi.  
Bir diğer İşyeri Temsilcisi Emel Dönmez de, yürüttükleri mücadele sonucu kazanımlar elde ettiklerini söyledi. İl Özel İdaresinde yapılacak TİS’ten 800 dolayında çalışan etkilenecek.
(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balık çiftliğine tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Siyasetimizi engelleyenler gayri meşrudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...