18 Ocak 2017 06:25

500 kişilik cezaevinde 1000 kişi kalıyor

OHAL’le hak ihlallerinin arttığı Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 500 kişilik kapasiteye karşı 1000’in üzerinde tutuklu bulunuyor.

Paylaş

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklular, cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aileleri ve avukatları aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Baskı ve işkence iddialarının yanı sıra cezaevinin mevcut fiziki koşulları nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çeken tutukluların anlatımları, hak ihlallerinin boyutunu gözler önüne serdi.

500 kişi kapasiteli cezaevinde binin üzerinde tutuklu bulunuyor. 8 kişilik koğuşlarda 15-18 kişi, 12 kişilik koğuşlarda 20 kişi, 18 kişilik koğuşlarda ise 32 kişi kalıyor. Ayrıca OHAL gerekçe gösterilerek tutukluların spor faaliyetleri, atölye çalışmaları ve diğer sosyal etkinlikleri engelleniyor.

MEKTUP VE KİTAP VERİLMİYOR

Tutuklular, mektuplarının dışarıya çıkarılmadığını ya da gecikmeli teslim edildiğini söylüyor. Ayrıca cezaevine gönderilen kitaplar yönetim tarafından tutuklulara, ‘teröristsiniz’ denilerek teslim edilmiyor. Tutukluların konuyla ilgili savcılığa yaptığı itirazlar üzerine ise kitaplarla ilgili ‘toplanma kararı’ olduğu iddia edilerek yasak sürdürüldü.

TUTUKLULARA SAĞLIK ENGELİ

Cezaevinde kişisel temizlik malzemelerinin verilmemesinden kaynaklı tutukluların sağlık sorunları yaşadığı da ifade edildi. Hasta tutukluların hastaneye sevklerinde gecikmelerin yaşandığı da edinilen bilgiler arasında. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

‘Sigorta üreticilerin zararlarını karşılamıyor’

SONRAKİ HABER

Polisin baskın yaptığı evde 2 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...