18 Ocak 2017 05:55

Reina saldırganının yakalandığı mahallede halk endişeli

Reina saldırganının Fatih Mahallesi’nde lüks bir sitede yakalanması başta site halkı olmak üzere mahalle halkında büyük bir şaşkınlık yarattı.

Paylaş

Eren ERGİNE
Eylem NAZLIER
İstanbul

Reina saldırganı Abdülgadir Masharipov’un Fatih Mahallesi’nde lüks bir sitede yakalanması başta site halkı olmak üzere mahalle halkında büyük bir şaşkınlık yarattı. Yediden yetmişe bu meseleyi konuşan mahalle halkı aynı şeyi soruyor: “Ortaköy’den Esenyurt’a nasıl geldi.

Saldırganın bulunduğu site, Esenyurt’ta bulunan diğer sitelere göre güvenlik önlemlerinin daha yoğun olduğu bir yer. Zira hemen yanı başında AKP Esenyurt ilçe binası bulunuyor. Bu nedenle bahçede çevik kuvvet polisleri için bir yer yapılmış ve TOMA, akrep tipi araçlar konuşlandırılmış. Mahalle esnafı bu durumu hatırlatarak “Biz siteye sipariş götürürken bile birçok güvenlik önlemleriyle karşılaşıyoruz, bu kişiler burada nasıl ev tutmuş, nasıl kalıyorlar anlamak mümkün değil” diyerek duruma tepki gösteriyor.
Başka bir vatandaş da Esenyurt’a sitelerin, gökdelenlerin dikilmesiyle mahalle kültürünün bittiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Yerleşen kişilerin kim olduğunu kimse bilmiyor. Bir de Türkiye’nin içinde olduğu gibi Esenyurt’ta da güvenlik problemi var. Esenyurt İstanbul’un 3.bölgesi olarak biliniyor fakat bana kalırsa 10. bölge çünkü güvenlik yok, sosyal hizmet yok, eğitim yok.”

8 GÜNDÜR SİVİL POLİSLER SİTE ÇEVRESİNDE!

Mahallede korku ve şaşkınlığın olduğunu belirten bir market çalışanı da “İnsan korkmaz mı? Burada da bir saldırı yapabilirdi” diye endişesini anlatıyor. Son 8 gündür site çevresinde sivil polislerin dolaştığını, eve baskın yapılamadan 1 gün önce de güvenlik kamera kayıtlarını aldıklarını belirten market çalışanı, “Polisler, görüntülerin uyuşturucu ve hırsızlıkla ilgili toplandığını bilgisini verdi” dedi.
Bir mahalle esnafının anlattığına göre de saldırganla birlikte yakalanan kişiler birçok esnaftan alışveriş yapmış, ancak Reina saldırganı olarak bilinen Abdülgadir Masharipov hiç gözükmemiş.

EV KİRALAMAKTAN VAZGEÇTİLER

Zanlının yakalandığı sitede oturan bir vatandaş da şöyle konuştu: “Bizim arka girişte güvenlik sistemi yok, kamera sistemi var. Kart basıp geçiyoruz. Ama 4 gündür oradaki kamera kırık. Sadece kart basıp geçiyorsun. Genelde kamera olmadığı için o giriş tercih ediliyor. Aslında güvenlikli bir site. Kötü tarafı ise kamera sisteminin olmaması. Zanlı bu boşluğu değerlendirip arka taraftan da girmiş olabilir. Çoğu insan şu an şokta, geçen gün ev kiralamaya gelen bir aile bugün evi tutmaktan vazgeçti.”

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Adliyesi'nde şüpheli paket paniği tatbikat çıktı

SONRAKİ HABER

Hatay'da siyasetçi, sendikacı ve avukatlara operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...