18 Ocak 2017 05:01

Eğitimde saray okullarına dönüş

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazı ile Sancaktepe Belediyesi ‘Enderun Mektepi Projesi’ için yetenekli öğrenci istedi.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu, ‘FETÖ’ ve benzeri örgütlerin okullarına karşı Başkanlık Okulları açarak geleceğin devlet adamlarını yetiştireceklerini açıklamıştı. O uygulama yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandı. Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçedeki tüm resmi okullara gönderilen yazı ile  Sancaktepe Belediyesi ‘Enderun Mektepi Projesi’ kapsamında, okullardaki üstün yetenekli öğrencilerin belirlenip,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü insan kaynaklarına bildirilmesi istendi. 

Sancaktepe Belediyesi ‘Enderun Mektepi Projesi’ kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  ile  protokol imzaladı. Protokol kapsamında tüm resmi okul müdürlüklerine gönderilen yazı ile  sayısal, sözel ve sanatsal alanda üstün başarı sağlayan öğrencilerin belirlenerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü insan kaynaklarına bildirilmesi istendi. Belirlenen öğrencilere yeni bir müfredat doğrultusunda eğitim verileceği belirtildi. 

OSMANLI’DA ENDERUN MEKTEBİ

Enderun mektebi, I. Murad zamanında kurulup, zamanla çeşitli değişikliklere uğramakla beraber Osmanlı devletinin son zamanlarına kadar (1908) varlığını sürdüren bir saray okuluydu. Bu okullarda Hristiyan ailelerden devşirilen çocuklar saraya alınarak özel bir şekilde yetiştirilirlerdi. Kanuni döneminden itibaren Türk çocukları da Enderun mekteplerine alınmaya başlandı. 

ÖNCEKİ HABER

Asil Çelik'te bugün başlayacağı ilan edilen grev yasaklandı

SONRAKİ HABER

Dilovası’da solunum yolu hastalıkları arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...