07 Haziran 2012 10:22

Çevre endeksinde 109. sıradayız

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 2012 yılı Dünya Çevre Endeksi’nde Türkiye’nin 132 ülke arasından 109. sırada yer aldığına dikkat çekti. Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Öğüt, “2010 yılında 77. olan ülkemiz sadece iki yılda 32 sıra geriledi” diye konuştu.Türkiye&r

Çevre endeksinde 109. sıradayız
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 2012 yılı Dünya Çevre Endeksi’nde Türkiye’nin 132 ülke arasından 109. sırada yer aldığına dikkat çekti. Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Öğüt, “2010 yılında 77. olan ülkemiz sadece iki yılda 32 sıra geriledi” diye konuştu.

Türkiye’nin doğa koruma açısından sergilediği kötü performansının giderek dünyanın da dikkatini çektiğini söylediğini vurgulayan Öğüt, çevre endeksinde son sıralarda bulunmanın Türkiye’nin biyolojik zenginliği açısından “Bir utanç tablosu” olduğunu belirtti.

Çevreyi korumanın pek çok yolu bulunduğunu, bunlardan birinin de geri dönüşüm olduğunu söyleyen Öğüt, “Doğal kaynaklarımızın korunması ve verimli kullanılması için son derece önemlidir. Düşünün ki bir evde kullanılan suyun yüzde 80’i, banyo ve mutfaktan kaynaklanan gri sudur. Gri suyun, geri kullanım sistemleriyle yüzde 50’sinin tasarrufu sağlanabilir. Geri dönüştürülen su da sulama alanlarında, evlerde, rezervuarlar gibi alanlarda kullanılabilir” dedi. Öğüt ayrıca özellikle İstanbul’da ve TOKİ konutlarında geri dönüşüm sistemi uygulanıp uygulanmayacağını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDK: Bu nasıl çözüm arayışı?

SONRAKİ HABER

Balık çiftliğine tepkiler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa