18 Ocak 2017 03:48

Irak'tan Türkiye'ye IŞİD uyarısı 

Irak önemli sayıda IŞİD militanının Türkiye geçtiğini bir kısmının da geçmeye çalıştığını Türkiye’ye duyurdu.

Paylaş

Irak'ın elindeki bilgilere göre, önemli sayıda IŞİD'linin Türkiye'ye geçtiğini ve bir kısmının da geçmeye çalıştığını belirten Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, bu konuda Türk istihbaratına bilgi aktardıklarını söyledi. 

Büyükelçi Alevi, Başbakan Binali Yıldırım’ın Bağdat ziyareti sırasında bir araya gelen Irak ve Türkiye’nin istihbarat şeflerinin IŞİD'e karşı işbirliği yapmak üzere mutabık kaldığını belirtti. 

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göre, Alevi, söz konusu IŞİD unsurlarının Musul, Telafer ve bölgedeki diğer şehirlerden geldiklerini ifade ederek, "Bu çok ciddi bir konu, binlerce IŞİD'liden bahsediyoruz" uyarısı yaparak şöyle devam etti: "Evlerini terk etmek zorunda kalan gerçek Irak vatandaşları ile Musul operasyonu nedeniyle bulundukları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan IŞİD unsurlarını ayırt etmek üzere iki tarafın işbirliği yapması, bilgi paylaşmamız önemli. Bu unsurlar hem Türkiye’nin hem de Irak’ın ulusal güvenliğine tehdit oluşturuyor." Irak’ı ziyaret eden Türk heyetinin Erbil temaslarında da konunun gündemde olduğunu anımsatan Büyükelçi, kendisinin de katıldığı ziyarette güvenlik işbirliğinin konuşulduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

İran Dışişleri Bakanı: ABD’nin Astana’da olmasına karşıyız

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteciler: Ağırlaştırılmış tutukluluk yaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...