18 Ocak 2017 00:24

Asgari ücret arttı bize de zam yapılacak mı?

Tekstil işçisi Ayten Unay'dan mektup var: Asgari ücret 104 lira arttı ise patron bize de zam yapacak mı? Eğer zam yapmazsa biz ne yapacağız?

Paylaş

Ayten UNAY
İstanbul

Ben tekstil atölyesinde çalışan bir işçiyim. Çocuk okutup evi bir başına geçindiren bir anneyim. İşçi, emekçiler aldıkları üç kuruş ücretle benim gibi evlerini geçindirmeye çalışıyor. Ama her gün çemberimiz daralıyor. Nasıl ayakta durmamız gerektiğini hayat bize öğretiyor maalesef. Doların alıp başını gitmesi merdiven altı çalışan işçi arkadaşlarımızı nasıl etkiliyor?

Ayrıca bu süreçte birçok iş yeri kapandı; işçilerini ücretsiz izne çıkarttı ya da SGK ödemelerini kesti. Asgari ücretin 1404 lira olmasına sevinsek mi üzülsek mi bilemiyoruz. Asgari ücret alan işçilerin maşları artmış oldu. Peki 1400 lira alan işçilerin maşlarına nasıl yansıyacak bu değişiklik? İşyerinde arkadaşlarımla şimdi bu konuyu tartışıyoruz. Asgari ücret 104 lira arttı ise patron bize de zam yapacak mı? Eğer zam yapmazsa biz ne yapacağız? İşte işçi arkadaşlarla bu soruları soruyor ve cevap bekliyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Patron parası bir genç kadının parmağını satın alabilir mi?

SONRAKİ HABER

Hugo Boss aynı: Sendikalı 2 işçi daha işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...