07 Haziran 2012 10:13

Yemek istediler soruşturmaya maruz kaldılar

GEÇTİĞİMİZ günlerde ikinci öğretim öğrencilerine de yemek verilmesi için bir imza kampanyası başlatan ve haklarında soruşturma açılan Karabük Üniversitesi öğrencileri tepkili. Üniversitenin açtığı soruşturmaları YÖK disiplin kanununa dayandırmasına rağmen Disiplin Yönetmeliğinde bu yönde bir ibare

Yemek istediler soruşturmaya maruz kaldılar
Paylaş

GEÇTİĞİMİZ günlerde ikinci öğretim öğrencilerine de yemek verilmesi için bir imza kampanyası başlatan ve haklarında soruşturma açılan Karabük Üniversitesi öğrencileri tepkili. Üniversitenin açtığı soruşturmaları YÖK disiplin kanununa dayandırmasına rağmen Disiplin Yönetmeliğinde bu yönde bir ibare bulunmuyor.

Açılan soruşturmalara tepki gösteren öğrenciler İkinci öğretimlere yemek verilmemesinden dolayı en doğal, demokratik hakları olan imza kampanyası başlattıklarını belirterek, bütün baskı ve engelleme çabalarına rağmen yılmadıklarını, bir süre sonra da böyle bir olayla karşılaştıklarını dile getirdiler. Bin 700’ü aşkın öğrencinin imzalarıyla destek olduğu çalışmalarının okul yönetimi tarafından yok sayılıp görmezlikten gelindiğini belirten öğrenciler  açılan soruşturma karşısında tepkilerini dile getirdi.

Öğrenciler dar gelirli hatta ekonomik olarak sıkıntı çeken ailelerin çocukları olduklarını ve günlük hemen hemen 10 lirayı bulan yemek harcamaları yapmalarının kendilerini sürekli sıkıntıya soktuğunu belirterek ve en azından okulda düşük ücretle yemek yemelerinin kendilerini azda olsa rahatlatacağını söylediler.
(Karabük/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilere karne hediyesi bilim dergisi

SONRAKİ HABER

HDK: Bu nasıl çözüm arayışı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...