17 Ocak 2017 12:39

SeraPool işçileri: Örgütlenme hakkımız yargılanamaz

SeraPool işvereninin işçilere ve sendikacılara karşı açtığı davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Paylaş

Cam Keramik İş Sendikasının 2015 yılında örgütlenme yürüttüğü SeraPool fabrikasında sendikal nedenle işten çıkartılan işçiler ve sendika yöneticilerinin de dahil olduğu 115 kişi hakkında, işverenin şikayetiyle “iş ve çalışma hürriyetini ihlal” iddiasıyla açılan dava bugün İstanbul Kartal Adliyesinde görüldü.

Davanın ilk duruşması öncesinde adliye önünde bir basın açık açıklaması düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, “Bu dava son dönemin en büyük davalarından biridir. İtirazımızı ciddi bir biçimde dile getiriyoruz. Emeğin örgütlenmesi yargılanamaz” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da “SeraPool direnişi tarihimizde ciddi bir kadın direnişi olarak yerini aldı. Bu davayla işçi sınıfından intikam alınmaya çalışılıyor. İşçilerin örgütlenme hakkı engellenemez. Tüm arkadaşlarımızın beraat etmesini talep ediyorum” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Cam Keramik-İş Sendikası Uzmanı Şener Doğan, bu davanın SeraPool patronunun sınıf kinini gösterdiğini belirterek “Bir savcının ve bir hakimin böyle bir karar verip hiç karakol ve mahkeme yüzü görmemiş işçileri sanık sıfatıyla yargılaması tam bir hukuksuzluk örneği, tam bir skandaldır” dedi.

Bugün gerçekleşen ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen işçiler, dava sonucunda hükmün açıklanmasının geri bırakılması gibi bir kararı dahi kabul etmeyeceklerini belirterek beraatlerini talep etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtalyan futbol kulübü Juventus logosunu değiştirdi

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Halep'in doğusunda ilerlemeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...