30 Mart 2011 05:14

Ford işçileri grevcilerin yanında

MESS ile Birleşik Metal-İş arasında uzlaşmazlıkla sonuçlanan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda grev sürecinin başlaması diğer metal işçilerinin de dikkatini çekti. Türk Metal üyesi Ford Otosan işçileri, Birleşik Metal-İş’in sözleşmeyi imzalamamasının doğru bir tutum olduğunu belirterek grevin

Ford işçileri grevcilerin yanında
Paylaş
Arif Koşar / Barış Kara / Dursun Deniz

MESS ile Birleşik Metal-İş arasında uzlaşmazlıkla sonuçlanan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda grev sürecinin başlaması diğer metal işçilerinin de dikkatini çekti. Türk Metal üyesi Ford Otosan işçileri, Birleşik Metal-İş’in sözleşmeyi imzalamamasının doğru bir tutum olduğunu belirterek grevin kazanımlarının kendileri için de önemli olduğunu söylediler.

Türk Metal’in imzaladığı sözleşmeden işçilerin memnun olmadığını belirten bir Ford Otosan işçisi “Sözleşmeyi bayram izninden önce imzaladılar. İmzalayıp bayram tatiline gönderdiler. Kimse zamdan memnun değil. Ama bayramda insanların öfkesini dindirdiler. Tepki gösterenleri de işten attılar. Grev deseler herkes greve giderdi. Birleşik Metal-İş’le birlikte olmalıydık. Çünkü onlar zammı yeterli bulmadılar. Bu zam biçim için de yeterli değildi. İki dönemdir doğru düzgün zam görmedik” diye konuştu.

GREVCİLERİN YANINDAYIZ!

Başka bir Ford Otosan işçisi ise Türkiye’nin en kârlı fabrikalarından birisinde çalışmasına rağmen düşük ücret aldığını belirterek “Biz de greve çıkmalıydık. Birleşik Metal-İş’in grevi başarılı olursa Türk Metal’e iyi bir ders olur. Herkes de mücadele edince daha iyi sözleşme yapılacağını görür. Bize estiler, gürlediler, bir numara çıkmadı. Gölcük’e genel başkan geldi. 150 TL’den aşağı zam almam dedi, 55-60 TL’ye imzaladı” dedi.

Diğer bir işçi ise, geçinmenin giderek zorlaştığını, her şeye zam gelirken ücretlere yeterli bir zam alamadıklarını ifade etti. “Greve çıkanlar sonuna kadar haklı” diyen Ford Otosan işçisi şunları söyledi: “Bize kalsa, bize sorsalar biz de grev derdik. Greve çıkan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun.” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP sel önünden kütük kaçırmaya çalışıyor’

SONRAKİ HABER

Ödüller basın özgürlüğüne

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa