17 Ocak 2017 12:36

Kılıçdaroğlu: Meclisi mezara, demokrasiyi tarihe gömecekler

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişiklik teklifi geçerse 'Meclisi mezara demokrasiyi tarihe gömmüş olacağız' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu anayasa değişiklik teklifinin amacının Türkiye'yi bir parti devletine dönüştürmek olduğunu söyleyerek "Bu değişiklik gerçekleşirse bir diktatör yaratırız. Her şeye dokunan ama kendisine dokunulmayan bir diktatör yaratırız. Rejim değişecektir. Parlamenter demokratik rejimden otoriter başkanlık sistemine geçilecektir. Hiçbir vatandaşın can ve mal güvenliği olmayacaktır. Yargı sadece saraya çalışacaktır. Adalet tamamen iflas etmiş olacaktır. Yönetimi denetleyecek hiçbir güç kalmayacaktır. Devlet yönetimine zorbalık hakim olacaktır. Bir kişi hem hükümet hem meclis hem mahkeme olacak. Biz buna hayır diyoruz, yanlıştır, yapmayın diyoruz. Bir iç çatışma sürecini başlatmayın diyoruz. Türkiye'yi Ortaçağ karanlığına sürüklemeyin diyoruz. Değişiklik gerçekleşirse etkisiz yetkisiz sembolik bir Meclis olacak. Ben ahlakıma, vicdanıma sığdıramıyorum. Eğer bu geçerse Meclisi mezara demokrasiyi tarihe gömmüş olacağız. Bu sorun kendisini demokrat olarak gören, ülkesini bayrağını seven hepimizin ortak sorunudur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmeye bazı kesimlerden tepki geldiğinin anımsatılması üzerine "Söz konusu vatanda gerisi teferruattır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'a 142, Yüksekdağ'a 83 yıl hapis isteniyor

SONRAKİ HABER

MHP'li Mehmet Aslan: Tweeti şoförüm atmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...