07 Haziran 2012 09:17

THY, Bakan'ın 'talimat'ını dinlemedi

Türk Hava Yolları (THY), Hava-İş üyelerinin grev hakkını gasp eden hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, "Talimatsa talimat. THY çalışanlarını işe geri alın" şeklindeki sözlerini önemsemedi. 305 çalışanın işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verdi.THY'nin konu

THY, Bakan'ın 'talimat'ını dinlemedi
Paylaş

THY'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen eylemin yasa dışı olduğu öne sürülerek bu nedenle işten çıkarmaların hukuki olduğu belirtildi.

THY’den yapılan açıklamada, “Türk Hava Yolları 4 Haziran 2012 Pazartesi günü Hava-İş Sendikası yetkililerini Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sürdürülmesi, mutabakatla çözüme ulaşılması için toplantıya davet etmiştir. Hava-İş Sendikası yetkilileri ile 5 Haziran 2012 Salı günü yapılan görüşmede, Sendika yetkilileri işten çıkartılanların tekrar işe alınmalarını talep etmiştir. Bu talebin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulunda değerlendirileceği cevabı verilmiştir. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, 7 Haziranda yaptığı toplantıda, Hava-İş’in yaptığı çağrının ve işe gelmeyen personelin eyleminin yasa dışı, bu nedenle Türk Hava Yolları tarafından yapılan işten çıkarmaların ise hukuka uygun olduğu, sendikanın yasa dışı eylem çağrısına uymanın hukuki yaptırımları hakkında tüm çalışanların bilgilendirildiği, 15 bini aşkın çalışanın çok az bir kısmının uyarıları dikkate almayarak yasa dışı eyleme katıldığı, bunun sonucunda oluşan maddi zararın boyutları dikkate alınarak, iş akdi feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar vermiştir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: CHP net olmalı

SONRAKİ HABER

Tuğluk: Kürtler iradesine sahip çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa