17 Ocak 2017 09:09

Nazlıaka'nın ihracının iptali için açtığı dava reddedildi

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, CHP’den ihracının iptali talebiyle açtığı dava Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi.

Paylaş

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından “bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği” iddiası sonrası başlayan tartışmalar ardından partisinden ihraç edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, işlemin iptal edilmesi istemiyle dava açmıştı. Davanın bugünkü karar duruşmasında  Aylin Nazlıaka ile avukatı ve CHP’nin avukatı katıldı. Nazlıaka’nın avukatı daha önce dosyaya kabul edilen bilirkişi raporu da dikkate alınarak, müvekkili hakkında verilen kararın usule aykırı olduğunu ve partiden ihracının iptali istemiyle açtıkları davanın kabul edilmesini istedi. CHP avukatı ise daha önce ihraç edilenlere ilişkin karar örneklerini mahkemeye sunarak, davanın reddedilmesini talep etti.

Söz alan Nazlıaka ise CHP avukatı tarafından mahkemeye emsal olarak sunulan kararı kabul etmediğini, kendi durumu ile örnek olarak verilen kararın benzerlik taşımadığını savunarak, “Uğramış olduğum haksızlık nedeniyle verilen partiden ihraç kararına karşı itirazımın kabulü ile adaletin yerine gelmesinin ve uğranılan haksızlığa son verilmesini ve görevime iade edilme karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

Tarafların beyanlarının alınmasının ardından kararını açıklayan Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Hatice Zerrin Gürkanlı, Siyasi Partiler Kanunu'nun 57. maddesi gereği, Nazlıaka'nın, CHP'den ihracının iptali talebiyle açtığı davanın kesin olarak reddine hükmetti. (ANKA) 

ÖNCEKİ HABER

Pembe Hayat Kuirfest’te bugün (17 Ocak)

SONRAKİ HABER

IŞİD kuşatması altındaki Deyrezzor'da durum kritik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...