17 Ocak 2017 08:19

Osmaniye'de 14 kişi bir haftadır gözaltında

Osmaniye'de HDP il eş başkanları ve il yöneticilerinin de içinde olduğu 14 kişi 1 haftadır gözaltında tutuluyor.

Paylaş

Osmaniye HDP il Eş başkanları Yüksel Tecik, Behiye Tan, Merkez ilçe eş başkanları Celal Korkmaz, Kevser Aycan, il yöneticileri Mustafa Şakir, Burhan Kızıltaş'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi bir haftadır gözaltında.

Osmaniye'de, ‘PKK propagandası’ yaptığı öne sürülen 6 kişi ve sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarından dolayı 8 kişi olmak üzere toplam 14 kişi halen gözaltında. 

Aralarında HDP il ve merkez ilçe yöneticilerinin de yer aldığı 14 kişi beş gün boyunca avukatları ile görüşemedi.

Yeni KHK ile avukat görüş yasağı 1 güne indirilmiş olmasına rağmen görüş yasağı beş gün uygulandı.

Geçtiğimiz perşembe günü Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü propagandası yaptıkları iddiası ile Osmaniye demokrasi güçlerine yönelik operasyon düzenlemişti.

HDP Osmaniye il binası da dahil 15 adrese eş zamanlı operasyonda düzenlemişti.

Gözaltına alınanların 6'sının ‘terör örgütüne üye olduğu’ ve ‘terör örgütü propagandası’ yaptıkları, 8 kişinin de sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarından dolayı gözaltına alındığı öğrenildi.

Polisin adreslerdeki aramalar esnasında HDP il binasını dağıttıkları, "örgütsel doküman" adı altında Abdullah Öcalan'ın posterleri ve parti bilgisayarın harddiskine el koydukları öğrenildi.

Gözaltına sosyal medya paylaşımların dan dolayı alınan 8 kişinin bugün Adliyeye çıkarılması bekleniyor. (Osmaniye/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

MHP'li Mehmet Aslan'a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten gözaltı

SONRAKİ HABER

HDP Grup Toplantısı (17 Ocak 2017)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa