17 Ocak 2017 07:40

Başbakan Yıldırım’dan erken seçim açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ‘Erken seçim konularını gündeme getirerek, ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok’ dedi.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim iddialarına ilişkin “Seçimler 2019’da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek, ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki gece kulübüne saldırarak 39 kişiyi katleden saldırganın yakalanması ve Anayasa değişiklik teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Saldırganın İstanbul polisinin yaptığı operasyonla yakalandığını ve sorgulamasının sürdüğünü ifade eden Yıldırım, “Bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkında bilgiler, ilgili arkadaşlar tarafından kamuoyuna verilecek. Önemli olan yapılan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olması, bunun arkasındaki iradenin, güçlerin ortaya çıkarılması. Bu bizim için önemli bir gelişmedir” dedi.

‘BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINDAN NE KONUŞACAKLARI AŞAĞI YUKARI BELLİ’

Anayasa görüşmelerinin ikinci tur oylaması ve Devlet Bahçeli – Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi hakkında ne düşündüğü sorulan Yıldırım, “Bu görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok. Bir araya gelecekler, ne konuşacaklar, bilmiyorum. Zaten anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı ama Sayın Bahçeli’nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor” ifadelerini kullandı.

‘REFERANDUM KONUSUNDA HİÇBİR TEREDDÜDÜMÜZ YOK’

Başbakan Yıldırım, ikinci tur oyama sonrasında bir sürpriz beklenip beklenmediği ve referandum tarihine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Sürpriz yok, AK Parti grubu kaya gibi, ikinci turda da gideceğiz, oylarımızı atacağız. Türkiye’nin yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne getireceğiz. Tabi bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse, ikinci turda da o olur. Meclis sürecini bir tamamlayalım, ama referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok.”

‘ERKEN SEÇİM İÇİN NE SEBEP VAR?’

Erken seçim iddiaları hakkında konuşan Yıldırım, “Erken seçim için ne sebep var? Faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim, herhangi bir tereddüde mahal yok, Meclis’ten anayasa geçecek, referanduma gideceğiz, milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız. Ondan sonra yolumuza devam edeceğiz. Seçimler 2019’da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek, ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam ve kalkınma alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘KURDA YAŞANAN DALGALAR GEÇİCİDİR’

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına ilişkin konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

“Dünkü toplantıda önce alınan kararlar gözden geçirildi ve bundan sonra yapılması gerekenler üzerinde de konuşuldu. Şunu söylemek istiyorum,  Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden daha da iyi durumdayız. Bugünkü kurda yaşanan dalgalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam edecek. Diğer yandan da, Merkez Bankası kendi yetkileri çerçevesinde alması gereken tedbirleri sürdürecektir. Gelecek dönemde de Türkiye istikrar içinde büyümeye devam edecek. İstihdam oluşturulacak, yatırımcılarımıza, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize, büyük yatırımcılarımıza kaynağa erişimde gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz.”

‘MERKEZ BANKASI TEDBİR ALMAKTA TEREDDÜT ETMEYECEKTİR’

“Her ne kadar bağımsız da olsa, Merkez Bankası size göre sınırlı da olsa faiz artırımına gidebilir mi?” sorusuna yanıt veren Yıldırım, “Bağımsız olduğuna göre, o kararı benim açıklamam yanlış olur. Merkez Bankası karşılaştığı şartlar içinde hangi tedbiri alması gerekiyorsa, bu tedbiri almakta tereddüt etmeyecektir. O bakımdan benim burada Merkez Bankası adına açıklama yapmam doğru olmaz” şeklinde konuştu. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

İlk yerli online dizi Masum’un yayın tarihi belli oldu

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı’na çıplak arama sorusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...