17 Ocak 2017 03:16

Brezilya'da 26 kişinin öldürüldüğü cezaevinde bir isyan daha

26 mahkumun başı kesilerek öldürüldüğü Brezilya'nın Rio Grande do Norte eyaletindeki Alcaçuz Cezaevinde bir kez daha isyan çıktığı belirtildi. 

Paylaş

İki grup arasında çıkan kavga sonucu 26 mahkumun başı kesilerek öldürüldüğü Brezilya'nın Rio Grande do Norte eyaletindeki Alcaçuz cezaevinde bir kez daha isyan çıktığı belirtildi. 

Sputnik'in haberine göre, cezaevindeki mahkumlar çatı katını ellerinde sopalar ve bayraklarla işgal ettiği kaydedilirken; Rio Grande do Norte Eyaleti Güvenlik ve Vatandaşlık Bakanlığı’na bağlı Özel Operasyonlar Birimi ve güvenlik güçlerinin kurulan barikatlara rağmen kontrolü sağlamak için tekrar içeri girdiği ifade edildi. 

BELEDİYE BAŞKANI TWITTER’DAN ÇAĞRI YAPTI 

Eyalet yönetimi cezaevindeki çalışmaların zorlukla devam ettiğini ve başka cesetler bulunma ihtimali olduğunu bildirirken, Brezilya’nın Rio Grande do Norte Eyalet Valisi Robinson Faria Twitter’dan yaptığı açıklamada cezaevindeki krizi çözmek için federal hükümetten askeri kuvvet isteyeceğini duyurdu. 

Salı günü Adalet Bakanı Alexandre de Moraes ile görüşeceğini kaydeden Faria, Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer’den konuyu görüşmek için toplantı talep etti. 

İki grup arasındaki kavga sonucu çıktığı tahmin edilen Alcaçuz cezaevindeki isyanda, 26 mahkumun başının kesilerek öldürüldüğü bildirilmişti. Eyalet Kamu Güvenliği Sekreteri Caio Bezerra yaptığı açıklamada, ilk verilen bilgilerde ölü sayısının 27 olduğunu, ancak bazı mahkumların bedenlerinin parçalara ayrılmış olması nedeniyle bir ölü mahkumun iki kere sayıldığını açıklamıştı. Başlarının kesilerek öldürülen 26 mahkumdan ikisinin ise feci şekilde yakıldığını bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)  
 

ÖNCEKİ HABER

Fersan Tekstil'de sendikalaşan 12 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Muayene ücretlerinin ardından ilaca da zam geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...