07 Haziran 2012 07:02

Çorumlular 'Deniz Gezmiş Parkı' istiyor

60 bin nüfusuyla Çorum’un en büyük mahallesi olan Bahçelievler Mahallesi’nde bir türlü yapılmayan park alanı ile ilgili demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler bir basın açıklaması düzenleyerek, Çorum Belediyesi’nin bu konuda artık  somut bir adım atmasını istedi.KESK öncül&u

Çorumlular 'Deniz Gezmiş Parkı' istiyor
Paylaş

KESK öncülüğünde düzenlenen basın açıklamasına Halkların Demokratik Kongresi, EMEP, EDP, CHP, İP, ADD, CHP’li İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı.

Bahçelievler Mahallesi sakinleri olarak yıllardır söz verilmesine rağmen bir türlü yapılmayan parkın bir an önce yapılmasını istemek için toplandıklarını ifade eden KESK Dönem Sözcüsü Merter Kocatüfek, Bahçelievler’in Çorum’un en köklü ve büyük mahallesi olduğunu kaydederek, Çorum’un en prestijli mahallelerinden olan Bahçelievler’in yıllardır belediye tarafından göz ardı edildiğini söyledi.

Bahçelievler’in, yolları ve kaldırımlarının diğer mahallelere oranla daha geç iyileştirildiğini, park ve sosyal mekânlar konusunda ise görmezden gelindiğini söyleyen Kocatüfek, “Çocukların, gençlerin spor yaptığı, ailelerin hoşça vakit geçirebileceği sosyal ve sportif donatılarla oluşturulacak bir park bölgenin en büyük ihtiyaçlarındandır. Bölgemize yapılacak parkın isminin de yine mahalle sakinleri tarafından belirlenmesi gerekir. Bu konuda da Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, Üç Fidan isimleri değerlendirilebilir. Parkımızın çağdaş şehircilik anlayışı içinde bir an önce yapılmasını ve isminin de yine mahalleli tarafından belirlenmesini istiyoruz. Bu konu ile ilgili Bahçelievler Mahallesi sakinleri olarak bilgilendirilmek en doğal hakkımızdır” dedi. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Veli ve öğrenciler 'okuluma dokunma' dedi

SONRAKİ HABER

Roboskili gençler: Köyümüz açık cezaevine dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...