07 Haziran 2012 06:59

Veli ve öğrenciler 'okuluma dokunma' dedi

Buca Çakabey İlköğretim Okulunda okuyan öğrenci ve velilerin, okullarının imam hatip ortaokulu’na dönüştürülmesine karşı protestoları sürüyor. Daha önce okul önünde bir eylem yapan Çakabey İlköğretim Okulu öğrencileri ve velileri bu kez topladıkları itiraz dilekçelerini valiliğe verdi. Val

Veli ve öğrenciler 'okuluma dokunma' dedi
Paylaş

‘ÇAKABEY İMAM HATİP OLAMAZ’

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Çakabey İlköğretim Okulu’nu imam hatip ortaokulu yapılması önerisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı gönderdiğinin açığa çıkması üzerine veli ve öğrenciler geçtiğimiz günlerde okul önünde eylem gerçekleştirmişlerdi. Bu sabah da Konak YKM önünde toplanarak sloganlarla İzmir Valiliği önüne yürüdüler. Yürüyüş boyunca “Çakabey İmam Hatip olamaz” sloganları atıldı. Öğrencilerin ellerinde bulunan “Okulumu çok seviyorum”, “Geçmişimiz oldu bırakın geleceğimiz de olsun” ve “Okulumuzu elimizden almayın” yazılı dövizler dikkat çekti. Buca’nın merkezinde bulunan ve 1922’de kurulmuş olan Çakabey İlköğretim Okulu’nun imam hatip ortaokulu yapılma önerisine karşı öğrenciler ve veliler okullarına sahip çıkacaklarını söyledi.

OKULLARINA SAHİP ÇIKACAKLAR

Valilik önünde açıklama yapan Okul Aile Birliği üyesi Berivan Gani, kamuoyunda 4+4+4 eğitim kanunu olarak bilinen yasa gereği okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesini istemediklerini söyledi. 90 yıllık bir tarihi olan okullarının imam hatip ortaokuluna çevrilmesi konusunda kendilerine hiçbir şey sorulmadığının altını çizen Gani, “Bizler mağdur olmak istemiyoruz. Okulumuza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Eğitim-Sen 5 No’lu şube başkanı Özcan Çetin ve Öv-Der Şube Başkanı Orhan Yüce de birer konuşma yaptı. Ardından veliler kendi aralarında seçtikleri temsilciler aracılığıyla topladıkları itiraz dilekçelerini valiliğe iletti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siirt Belediye Başkanı Sadak'a tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

Çorumlular 'Deniz Gezmiş Parkı' istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...