16 Ocak 2017 16:16

İzmir emek ve demokrasi güçleri: Laiklik talebi yargılanamaz

Eğitim Sen ve Alevi örgütlerinin laiklik eylemi sonrası hakkında dava açılanlar, 'Laiklik talebi yargılanamaz' diyerek basın açıklaması yaptı.

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, 13 Şubat 2015 tarihinde Eğitim Sen ve Alevi örgütlerinin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yaptığı “Laik, bilimsel, anadilinde eğitim” eyleminin İzmir’deki basın açıklamasında 94 kişi gazlı su sıkılarak, darbedilerek  gözaltına alıdı. Haklarında açılanan davanın ilk duruşmasının bugün görülmesine ilişkin Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenlendi. "Laiklik talebi yargılanamaz" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Laik eğitim, demokratik Türkiye", "OHAL'de başkanlık istemiyoruz" "Ne şeriat ne darbe demokratik Türkiye" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AKP'nin 14 yılllık iktidarı boyunca laikliği hedefe aldığını söyledi. Başta emniyet olmak üzere tüm kamu kurumlarına tarikat ve cemaatlerin yerleştirildiğinin altını çizen Sarı, "Bugün diktatörlük sevdasıyla yanıp tutuşanlar şiddet, baskı, kayırma, peşkeş çekme, ulufe dağıtma yoluyla referanduma gitmeye çalışmakta ve bu uğurda her türlü gayrimeşruluk, her türlü şiddet mübah sayılmaktadır" dedi.

Yapılan tüm bu çalışmaların asıl hedefinin, hilafet sisteminin yeniden kurulması ve laikliğin ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu söyleyen Sarı, "Artık AKP milletvekilleri bile gizleme gereği duymuyor. AKP’nin iktidarda olduğu 14 yıl boyunca gizli ajandasının bu olduğunu ve bu yolda ilk önce laikliğe ve laiklerin yaşam tarzına sistemli bir şekilde saldırdığını hepimiz biliyoruz" dedi.

Anayasa tartışmalarının rejim değiştirme operasyonunun parçası olduğunu ifade eden Sarı, "Diktatörlük sevdalıları bu yolda ihtiyaç duyduğu yedek lastiği parlamentoda bulmuş olabilir. Gün; diktatörlüğe karşı, faşizme karşı, savaşa karşı, şeriat özlemlerine karşı demokratik bir ülke için yeni anayasaya hayır deme günüdür. Gün; ‘yeni anayasaya hayır’ı ilmek ilmek örme günüdür. Gün; karanlığa karşı barış içerisinde aydınlık bir Türkiye için mücadele günüdür" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

{{304248}}

ÖNCEKİ HABER

Ne OHAL bitiyor, ne katliamlar

SONRAKİ HABER

Orlando saldırganının eşi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...