16 Ocak 2017 15:21

DİTİB’in üzerindeki siyasi baskı artıyor

Almanya’daki DİTİB camilerinde görevli bazı imamların 'FETÖ' hakkında Ankara’ya bilgi notları göndermesi 'casusluk' suçlamalarına yol açtı.

Paylaş

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Milletvekili Armin Schuster, Almanya’da Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği (DİTİB) adlı Müslüman çatı örgütü imamlarıyla ilgili “casusluk” iddialarını Alman parlamentosundaki istihbarat faaliyetlerini denetleyen komisyonun gündemine getireceğini söyledi. Kendisi de komisyon üyesi olan Schuster, Frankfurter Rundschau gazetesine DİTİB’in bununla ilgisi olmadığını umduğunu ancak kimsenin de yanlışlıkla casusluk yapmayacağını söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre CDU Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner de Alman devletine DİTİB ile yaptığı iş birliğini sona erdirmesi çağrısında bulundu.

DİTİB Almanya’daki camilerde görevli üç imamın, Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili Ankara’ya bilgi notları gönderdiğini doğrulamış, ancak bunun bir hata olduğunu, kurumsal olarak imamlardan böyle bir talepte bulunulmadığını kaydetmişti. Skandalın ardından, muhalefetteki Yeşiller Partisi Milletvekili Volker Beck de Federal Başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Samsung patronuna rüşvet gerekçesiyle tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

8 milyarderin serveti 3.6 milyar kişininkinden daha fazla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...