16 Ocak 2017 14:42

EMEP Esenyurt'ta işçilerle anayasa değişikliğini tartıştı

İstanbul Esenyurt’ta EMEP'in çağrısıyla bir araya gelen farklı iş kollarından işçiler anayasa değişikliğini ve fabrikalardaki yansımalarını konuştu.

Paylaş

İstanbul Esenyurt’ta Emek Partisi'nin (EMEP) çağrısıyla bir araya gelen farklı iş kollarından işçiler anayasa değişikliğini, başkanlık sistemini ve bunların fabrikalardaki yansımalarını konuştu. Buluşmaya EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Topçu da katıldı.

Söz alan bütün işçiler fabrikalarda kutuplaşmanın arttığını ve bunun hükümetin bilinçli politikası olduğunu ifade ettiler. İşçiler referandumda verilecek tepkilerin yine büyük oranda siyasal tercihlere göre şekilleneceği düşüncesindeler. Buna rağmen MHP’ye ve AKP’ye destek veren işçi arkadaşlarının bir kısmının da ‘hayır’ diyeceğini söylüyorlar.

Bir metal işçisi son dönemde ekonomik sıkıntıların daha fazla gündeme geldiğini, AKP’li işçilerin de hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdiğini dile getirdi. Bir depo işçisi de “yol yaptılar, köprü yaptılar” söylemine atıfta bulunarak “Köprü yapıyorlar ama karşı yakaya gidip gelemiyorsun verdikleri zamlarla…” dedi.

İşçilerin ardından söz alan Selma Gürkan şunları söyledi: Başkanlık sisteminin referandumdan geçmesi siyasal gericiliğin zirve noktası olacaktır. Mevcut anayasa da elbette yetersizdi, şimdiki daha gerici. Geçen gün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bundan sonra muhafazakarların daha fazla sözünün geçeceğini söyledi. Burada toplanan sizin gibi ileri işçiler diğer işçilerle konuşmalı, tartışmalı, sizlere bu süreçte büyük görev düşüyor. İşçi arkadaşlarımızla sınıf çıkarlarımız çerçevesinde tartışmalı, tüm halk güçleriyle güçlü bir ‘hayır’ cephesi oluşturmalıyız.

Son sözü alan Sabri Topçu şu ifadeleri kullandı: Anayasa değişikliğini tartışırken her şeyden önce, “Bu anayasada işçiler için ne var” sorusunu sormalı, arkadaşlarımızla böyle tartışmalıyız. Referanduma gidene kadar bütün işçi arkadaşlar kendine hedef belirlemeli ve bu hedeflediği kişileri ‘hayır’ cephesine kazanmalıdır. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler için hayatta kalma kılavuzu

SONRAKİ HABER

Bu karanlığı biz aydınlatırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa