16 Ocak 2017 14:31

Liseli öğrenciyi 'Şikayet var’ deyip, gözaltına aldılar 

Gözaltı furyası okul kapılarına sıçradı. 17 yaşındaki lise öğrencisi 'Şikayet var' denilerek arkadaşlarının yanından gözaltına alındı.

Paylaş

Kocaeli’de Körfez Yarımca Atatürk Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki D.N.A, hakkında şikayet olduğu iddiasıyla okulunun kapısında gözaltına alındı. ‘Örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla suçlanan D.N.A, tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. 

Bugün öğle saatlerinde yaşanan olayda, D.N.A, öğlen yemeği için okul dışına çıktığı sırada hakkında örgüt propagandası yaptığı yönünde şikayet olduğu iddiasıyla sivil polislerce gözaltına alındı. Arkadaşlarının arasından gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi, Yarımca Polis Karakoluna götürüldü. Yakınlarıyla görüştürülemeyen D.N.A, çıkarıldığı savcılık tarafından da tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de, D.N.A’yı adli kontrol uygulamasıyla serbest bıraktı. Kızlarının gözaltına alınmasına ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesine tepki gösteren aile, “Hakkında şikayet olduğu söyleniyor. Kim şikayet etmiş kendisi gibi 18 yaşından küçük çocuklar. Ellerinde bu suçu işlediğine dair kanıt var mı? Belge var mı? Kızımız daha 18 yaşını bile doldurmadı. Savcı küçücük bir çocuğun tutuklanmasını talep ederek mahkemeye sevk edebiliyor. Yazık değil mi?” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL) 

Fotoğraf: Arşiv

ÖNCEKİ HABER

Metin Göktepe’nin kalemi bizim elimizde

SONRAKİ HABER

Öğrenciler için hayatta kalma kılavuzu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...