16 Ocak 2017 14:21

Kocaeli Demokrasi Girişimi halk toplantılarına devam ediyor

Kocaeli Demokrasi Girişimi, İzmit'in Yuvam mahallesinde kahve toplantısı düzenledi.

Paylaş

Kocaeli'nin farklı bölgelerinde mahalle toplantıları düzenleyen Kocaeli Demokrasi Girişimi, Değirmendere'nin ardından İzmit Yuvam mahallesinde halkla bir araya geldi. 

Kocaeli Demokrası Girişimi adına konuşan Arzu Erkan, mevcut muhalif kesimlerin nefes dahi alamadığı bir Türkiye tablosuyla karşı karşıya olunduğunu belirtti. İnsanların kaygı ve endişe içerisinde olduğunu ifade eden Erkan, "Bu kaygı ve endişeleri nasıl aşacağız, bunları konuşacağız. Tek parti, tek adam diktatörlüğü ve olası referandumda da demokrasi isteyen, laiklik isteyen özgürlük isteyen ve barış isteyen tüm kesimlerin yanyana ve ortak bir ses yükseltmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Kocaeli Demokrasi Girişiminin belki de en önemli gündemlerinden biri de toplantılarla ve esas olarak birlikte tartışarak ve içinde rol almaya çalışarak planlamayı da birlikte yaparak daha özgür bir ülkeyi nasıl inşaa edeceğiz tartışmasını sürdürebilmektir” dedi.

'BİRLİKTE ADIM ATMA ÇABASINDAYIZ'

Birlikte tartışma, sorunları birlikte çözme ve birlikte adım atma çabasında olduklarını vurgulayan Erkan, "Önceki gün Değirmendere'deydik. Yine Değirmendere'de de toplantılarımız sohbet ve önerilerle ilerledi. Her toplantı sonrası toplantıyı gerçekleştirdiğimiz mahallelerde komite kurarak daha geniş bir toplantıyı nasıl alırız diye düşünüyoruz. 22'sinde Körfez'de bir toplantı gerçekleştireceğiz. Yine Derince ve Gebze de toplantılar gerçekleştireceğiz. Adım adım bunu ilerletmek lazım" diye konuştu. Toplantı sonunda mahallede bir komite kuruldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hermes’in öyküsü

SONRAKİ HABER

Ne çizdiler, niye çizdiler -2-

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...