16 Ocak 2017 14:05

CHP'li vekillerden 'Ayağa kalk' eylemi

TBMM'de ilk tur oylaması biten ve Başkanlık Sistemini öngören anayasa değişiklik teklifine karşı CHP milletvekilleri 'Ayağa kalkıyoruz' eylemi yaptı.

Paylaş

'Başkanlık Sistemi'ni öngören Anayasa değişiklik teklifinin ilk tur oylamasında Meclis'te “evet” denilmesini protesto eden CHP milletvekilleri Kızılay Konur Sokak'ta “Ayağa Kalkıyoruz” eylemi gerçekleştirdi.  Derneklerin de destek verdiği eylemde CHP'li vekiller, öncesinde oturdukları kafelerde saat 16'da ayağa kalkarak anayasa değişikliğinin “diktatörlük” getirdiğini anlattı.

Her bir kafede farklı bir CHP'li vekil burada oturan vatandaşlara sesli yaptığı konuşmasında anayasa değişikliğine gidilirken halkın görüşlerinin alınmadığını, eylem yapmasının engellendiğini ve medyanın anayasa değişikliği karşısında susturulmaya çalışıldığını belirtti.

Kafelerdeki konuşmanın ardından vekiller bir araya gelerek Konur Sokak boyunca yürüdü ve “Diktatörlüğe hayır” sloganı attı. Vekillerin 17 Ocak'ta saat 17'de, 18 Ocak'ta saat 18'de benzer bir eylem yapması bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de homofobi, bifobi ve transfobi karşıtı sempozyum

SONRAKİ HABER

Hermes’in öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...