16 Ocak 2017 13:33

Serapool davasına çağrı

Cam Keramik-İş Sendikası, Serapool patronunun 115 işçi hakkında açtığı ceza davasına katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikası, işe iade davalarını kazanan işçileri işe almayan ve kıdem tazminatlarını ödemeyen Serapool patronunun 115 işçi hakkında açtığı ceza davasına katılım çağrısı yaptı.

2015 yılı haziran ayında Cam Keramik-İş’e üye oldukları için işten atılan Serapool işçileri, aylarca fabrika önünde direnmiş ve davalarına sahip çıkmışlardı. Önce patronun açtığı yasa dışı grev tespiti davasını kazanan işçilerin büyük çoğunluğunun işe iade davaları da kazanımla sonuçlandı ve patron her işçiye 16 brüt maaş tutarında tazminat ödemek zorunda kaldı. Mahkemelerin verdiği işe iade kararlarını uygulamayarak hukuku hiçe sayan Serapool patronu işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını da ödemedi. Serapool patronu sonra içlerinde sendika yöneticilerinin de olduğu 115 işçi ile ilgili, çalışma hürriyetini ihlal gerekçesiyle ceza davası açtı.

Cam Keramik-İş tarafından yapılan açıklamada, “Uzun süredir tanık olmadığımız cinsten bu işçi düşmanlığı ve bu aymazlık karşısında Serapool işçileri yine birlik içinde aynı kararlılıkla gerekli cevabı verecektir. Anayasal bir hak olan sendikalaşma hakkını kullandığı için bir işçimizi ‘Bir daha çocuğunu görememekle’ tehdit eden, 15-20 yıllık işçilerini tazminatsız işten çıkaran ve mahkeme kararına rağmen işe geri almayan, kıdem tazminatlarının üstüne yatmaya çalışan işveren utanmadan işçilerimizin cezalandırılmasını istemektedir. 17 Ocak Salı günü, saat 10.00’da Kartal’daki Anadolu Adliyesi 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma öncesinde, saat 09.30’da adliye önünde işçilerimizle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP referandumda 'Hayır'ı örgütleyecek

SONRAKİ HABER

Küçükkuyu’da sel tepkisi: Kabahat doğaya set çekende

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...