16 Ocak 2017 10:43

'Etkinliklerle okuma yazma' kitabı Meclise taşındı

Sezgin Tanrıkulu içerisinde 'Özge küçük gelin oldu' cümlesinin yer aldığı 'Etkinliklerle okuma yazma' kitabı hakkında soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mavideniz Yayınları’nın yayımladığı 1. sınıflar için yardımcı kitap olarak kullanılan “Özge küçük gelin oldu” cümlesinin yer aldığı “Etkinliklerle okuma yazma” kitabının basımına kim ya da kimler tarafından hangi gerekçeyle izin verildiğine dair Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu’nun verdiği önergede sorduğu sorular şöyle:

“-Mavideniz Yayınları'nın 1. sınıflar için yayınladığı, yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' kitabında, ‘Özge, küçük gelin oldu' yazılı cümlenin yer aldığını bile bile bu kitabın basımına kim ya da kimler tarafından hangi gerekçelerle izin verilmiştir?

-1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' kitabının yazarı ya da yazarları kimlerdir? Yazar ya da yazarlar hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

-İlgili yayınevi ve yöneticileri hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

-1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitap Talim Terbiye Kurulundan kimlerin oluru ve onayıyla geçmiştir?

-Talim Terbiye Kurulu'nda 1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitapta ‘Özge, küçük gelin oldu'  yazılı cümleye rağmen, olur ve onay verenler hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?  Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

-1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitap bir an önce toplatılacak mıdır? Toplatılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığının vermiş olduğu bir talimat var mıdır? 

-Milli Eğitim Bakanlığının, 1. sınıflar için yayınlanan ve yardımcı kitap olarak kullanılan ‘Etkinliklerle Okuma Yazma' isimli kitap yer alan  ‘Özge, küçük gelin oldu'  cümlesi ile Türkiye'nin kanayan yarası olan ‘Çocuk Gelinlerin’ ve ‘Küçük Gelinlerin’ meşru gösterilmeye çalışılmasına izin verdiği iddiası doğru mudur?

-7/113 esas numaralı vermiş olduğum yazılı soru önergesine 13 Nisan 2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı tarafından verilen yanıtta, 2010-2015 yılları arasında 16-17 yaşlarındaki çocuk gelin sayısının 232.313 olduğu ifade edilmiştir. 2015 - 2017 yılları arasında 15 Ocak tarihi itibariyle 10 - 17 yaşlarındaki çocuk gelinlerin, küçük gelinlerin Türkiye genelinde iilere göre toplam sayısı nedir?

-10 - 17 yaşlarındaki çocuk gelinler, küçük gelinler ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapmış olduğu işlemler var mıdır? Varsa, nelerdir?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltındaki 6 gazeteci Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

Basın Konseyinden Sabah gazetesine kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...