Londra’da, Türkiye ile dayanışma eylemi yapıldı

Türkiye’de OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi ve 'tek adam diktatörlüğüne hayır' demek için Londra’da BBC önünde eylem yapıldı.

16 Ocak 2017 09:35
Paylaş

Demokratik Güç Birliği, Türkiye’de OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi ve 'tek adam diktatörlüğüne hayır' demek için İngiltere'nin başkenti Londra’da BBC önünde eylem yaptı. Eylemde, Emek Partisi (EMEP) GYK Üyesi Mustafa Yalçıner bir konuşma yaptı. 15 Temmuz darbesinin fırsat olarak kullanıldığını ve Türkiye halklarına her gün yeni darbelerin vurulduğunu belirten Yalçıner, “Meclisi çalışamaz kıldılar; milletvekillerini HDP’nin iki eş başkanı da dahil tutukladılar. Hakimleri, savcıları istedikleri gibi çalıştırıyorlar. Gazeteci bırakmadılar; gazetecileri hapse atıyorlar” dedi. Yalçıner tüm bu koşullarda Türkiye’nin uluslararası dayanışmaya ihtiyacının arttığını belirterek, “Türkiye’deki gidişatın önünü kesmek, bu saldırganlığı püskürtmek hepimizin görevi” diyerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Eylemde LeftUnity (Sol Dayanışma), Sosyalist İsçi Partisi ve RMT sendikası üyeleri de dayanışma mesajları verdi. Yürüyüş Piccadilly Circus’da son buldu. (Londra/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Nusaybin Belediye eş başkanlarına avukat yasağı

SONRAKİ HABER

Ali Fuat Yılmazer: Ergenekon ve Balyoz emrini veren Erdoğan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa