16 Ocak 2017 06:19

İhraç edilen kadınlar: Evde oturmak yok, mücadeleye devam

İhraç edilen BES üyesi kadınlar, kendilerine ait olan alanlara tekrar dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Paylaş

OHAL ardından yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi 331 kamu emekçisi görevlerinden uzaklaştırıldı. Görevden alınan emekçilerin 69'u ise emekçi kadınlar. 

Ankara Seğmenler Vergi Dairesi'nde çalışan BES üyesi Fatma Bora Koçaş, 1998 yılından bu yana çalıştığı işinden 22 Kasım günü yayımlanan 672 Sayılı KHK ile ihraç edildi. Mesleğe başladığından beri sendikal faaliyet yürüttüğünü belirten Koçaş, "Türkiye'de muhalif kesimi susturmak, sindirmek için yapılmış bir programla karşı karşıyayız. Kamu emekçileri iş güvencesine ilişkin bir mücadele hattı örmeli" çağrısı yaptı. 

'MÜCADELE HATTINI BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ'

Koçaş, "Son yıllarda sendikamızda kadın mücadelesi ve politikası öne çıkmış durumda. Biz de kadınlarla birlikte dayanışmaya devam edeceğiz. İktidar kadınların emek alanını zorla ellerinden alarak bizi yıldıramaz. Kadınlar olarak ortak mücadele hattını birlikte büyüteceğiz" diye konuştu.

'İKTİDAR 'KADINSIN EVDE OTUR' MESAJI VERİYOR'

İş Kur Hizmet Merkezi'nde 2008 yılından bu yana çalışan Nuray Kahraman da, hükümetin kadınlar üzerinde uyguladığı baskı politikalarına dikkat çekti. İktidarın yıllardır "Kadınsın evinde otur çocuklarına ve eşine hizmet et" politikası yürüttüğünü kaydeden Kahraman, şöyle deva etti: "Bizi de işten çıkararak bu mesajı verdiler. Fakat biz evde oturmak yerine mücadeleye devam edeceğiz. Kimliğimiz ve dilimizden dolayı işten çıkarılıyoruz ve daha sonra devlet kendi gibi düşünen insanları iş yerlerine yerleştiriyor. Bu durumda yapılacak tek şey var fiili ve meşru mücadelemizi sürdürmek. Bizi ihraç ettiler diye umudumuz bitmedi."

'KESK HEDEF ALINIYOR'

Dilan Yakut ise, 1990 yılından bu yana kamu emekçisi. Son çıkan KHK ile ihraç edilen Yakut, "Arkadaşlarımız tutuklanıyor, açığa alınıyor, işten atılıyor. İktidar KESK'i hedef alıyor" diye belirtti. İhraç edilen kadın emekçilere işaret eden Yakut, şunları aktardı: "Diz çökmeyeceğiz, mücadelemize devam edeceğiz. Her alanda sesimizi duyuracağız. Şu anda olağanüstü bir sistem yürütülüyor ama bu olağanüstü süreçte mutlaka bitecektir. Bu alanlar bizim alanlarımızdır, tekrar dönene kadar mücadelemizi yükseltemeye devam edeceğiz." (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersinli çiftçiler: Aracılar ve firmalar fırsatçılık yapıyor

SONRAKİ HABER

Çerkezoğlu: Başkanlık sistemine karşı Hayırı örgütleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...