15 Ocak 2017 19:18

Anayasa değişiklik teklifinin 18. maddesi de kabul edildi

Başkanlık sistemini öngören Anayasa değişiklik teklifinin 1. tur oylaması 18 maddenin kabul edilmesiyle sona erdi.

Paylaş

AKP ile MHP'nin hazırladığı 'Başkanlık sistemi'ni öngören Anayasa değişiklik teklifinin 1, tur oylamasının son maddesi olan 18'inci madde 344 kabul, 131 ret oyuyla kabul edildi.

18. madde şöyle:

"Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesileceğine" dair hükmün kaldırılması, değişikliğin yayımı tarihinde; mevcut anayasada Bakanlar Kurulu, sıkıyönetim, tasarı, kanun hükmünde kararname, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ibarelerinin kaldırılmasına dair değişiklikler de TBMM ve cumhurbaşkanı seçimleri sonucunda cumhurbaşkanının görevi başladığı tarihte yürürlüğe girecek. 

Milletvekili sayısının 600'e çıkarılması, TBMM seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimlerinin 5 yılda bir aynı gün yapılması, cumhurbaşkanı adaylığı ve seçimine ilişkin değişiklikler, birlikte yapılacak ilk TBMM ve cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürürlüğe girecek."

İKİNCİ TUR 18 OCAK’TA BAŞLAYACAK

İkinci tura Meclis İçtüzüğü'nün 93’üncü maddesinde yer alan “İkinci görüşmeye, birinci görüşmenin bitiminden 48 saat geçmeden başlanamaz" hükmü gereği 18 Ocak Çarşamba günü başlanacak. Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerinde sadece maddeler üzerinde verilen değişiklik önergeleri ele alınacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Hikayesi yazılacak işçiler var'

SONRAKİ HABER

Gebze'de ‘laiklik, demokrasi, cumhuriyet’ başlıklı panel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...