15 Ocak 2017 16:00

Murakami öykülerinden ilham alan oyun: Memoranda

Yeni bir bilgisayar oyunu olan Memoranda, Murakami’nin kısa öykülerinden ilham alınarak tasarlandı.

Paylaş

Yeni bir bilgisayar oyunu olan Memoranda'nın yaratıcısı Sahand Saedi, oyunu tasarlarken Murakami’nin kısa öykülerinden ilham aldığını söyledi.

Klasik bir macera oyunu Memoranda’nın merkezinde bir Avrupa kasabasında yaşayan ve hafızasını kaybeden genç bir kadın karakter yer alıyor. Bu öylesine bir hafıza kaybı ki ismini bile hatırlamıyor. Memoranda ismi de karakterin önemli şeyleri hatırlayabilmek için kendisine bıraktığı yapışkan notlardan geliyor.

Oyun boyu kasabanın sakinleriyle konuşuyor ve topladığınız nesneleri kullanarak bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Fakat bu kasaba ve sakinleri sandığınızdan çok daha sürreel! Oyun doğrudan Murakami’nin kısa öykülerine dayanmasa da bıraktığı hissiyat oldukça benzer. Sahand Saedi bu benzerliği şöyle açıklıyor: Murakami’nin kısa öykülerinin çoğu sakin ve gerçekçi bir ortamda geçer ancak tuhaf ve beklenmedik bir karakter ya da küçük bir olay neticesinde atmosfer kırılır ve her şey değişir. Gerilim ve korku Murakami’nin öykülerini okurken zihnimde kökleşen çok net unsurlar. Bu duygu ve Murakami’nin müzik ve teknolojinin birçok yönü hakkında sahip olduğu bilgi birikimi bana bunları birleştirerek bir bilgisayar oyunu yapabileceğimi düşündürdü.

Memoranda 25 Ocak’ta piyasaya sürülecek ve hem Windows hem de Mac işletim sistemleri üzerinden oynanabilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Grace Jones’un belgeseli yolda...

SONRAKİ HABER

İşçilerin hocası Gürhan Fişek yarın uğurlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa