15 Ocak 2017 15:03

Meclis’te basın özgürlüğü önergesi reddedildi

HDP'nin Meclis'e verdiği Basın Özgürlüğü önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. 

Paylaş

Kürdistan tartışmalarının sürdüğü Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP'li Ahmet Yıldırım, siyasi partilerin birbiriyle görüştükleri için suçlanamayacağını belirtti. Kanın durması için herkesle görüşmeye hazır olduklarını ifade eden Yıldırım, geçmişte yaptıkları görüşmelerin hiçbirinden de pişman olmadıklarını söyledi. 

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMASI YAPMAYIN!

AKP Milletvekili Halil Erdemir de, HDP grubunun basın özgürlüğüne ilişkin verdiği önergenin aleyhine söz aldı. “Terör örgütlerinin ülkenin dört bir tarafında cirit attığını ve bununla mücadele ettiğini” belirterek böyle bir dönemde “Basın ifade özgürlüğü olmadığına ilişkin tartışmaların Türkiye düşmanlarına yarayacağını” kaydeden Erdemir, anayasa değişikliğinin bir an önce kabul edilmesini istedi. 

ÖZGÜR MEDYANIN OLANAKLARINI KULLANDINIZ ŞİMDİ SUSTURUYORSUNUZ

Önergenin lehinde söz alan CHP Milletvekili Tuncay Özkan, “Gazeteci sizin keyfinize göre yayın yapan kişi değildir. Gazeteci hakikatin peşinde koşan kişidir. Sur’da ne olduğunu öğrenmek için İçişleri Bakanlığı bülteninde de takip edebilirsiniz, başka yayınlarda da takip edebilirsiniz. Basın özgürlüğü Türkiye’nin barış, adalet ve özgürlükle buluşmasını sağlamaktır” diye konuştu. “Bu ülkeye böyle yaklaşırsanız içinizde entellektüel kalmaz, sizi kimse ciddiye almaz, gelin özgürlük alanlarını genişletelim” çağrısı yapan Özkan, AKP’lilerin medyada yer almak için geçmişte kendileri ile görüştüğünü belirterek, “Siz özgür medyanın olanaklarını kullandınız” dedi. Özkan, AB normlarının tartışılması gerektiğini ifade ederek, "Dergi çıkaranlar ve mizah yapanlar korkudan yapamıyor” diye belirtti. 

Yapılan oylama sonrasında HDP’nin basın özgürlüğü önergesi AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Sokak Akademisi'nin 3’üncü dersi gerçekleşti

SONRAKİ HABER

TAZ’dan Türkçe-Almanca internet sitesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...