15 Ocak 2017 14:37

Antalya 'hayır cephesi' form düzenledi

Antalya Emek ve Demokrasi platformu Hacı Bektaşi Veli Kızılarık Cem Evin’de ‘Başkanlık anayasasına hayır cephesi’ oluşturmak için bir forum düzenledi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

 

Ülkenin gündemine oturan Anayasa teklifi ile Başkanlık yolunun açılmasını sağlayacak kanun tekliflerinin karşısında Hayır cephesi oluşturmak için bir araya gelen Antalya Emek ve Demokrasi güçleri Kızılarık Cem Evi konferans salonunda bir panel düzenledi. Panele ilginin ve katılımın yüksek olması katılımcılarda olumlu bir hava ve sevinç yarattı. 

Panele DİSK-KESK-TMMOB-HDP-EMEP-CHP-Alevi Dernekleri başta olmak üzere çok sayıda parti, dernek, sendika, emek örgütü, siyasi kurum ve öğrenci derneklerinin temsilci ve üyeleri katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı panelde coşkulu konuşma ve öneriler sunuldu.

Panelde sırayla tüm katılımcı kurumlar birer konuşma yaparak, önümüzdeki süreçte yapılması muhtemel Anayasa halk oylamasında birlikte nasıl hareket edilmesi ve nasıl bir çalışma yürütülmesine dair öneri ve görüşlerini anlattılar. 

Yaklaşık 25 konuşmacının sunum ve önerilerinde öne çıkan mesaj ise, Birlikte ortak bir çalışma yürütülerek AKP ve Saray’ın dayattığı anti demokratik Anayasa değişiklik maddeleri ile tek adam diktatörlüğüne karşı bir ‘Hayır’ cephesi oluşturulması, işçi ve emekçilerin oturduğu mahallerde, sanayi sitelerinde, HES mağduru köylerde seçmenlere, gerçek Anayasa’nın birlikte yapılması gerektiği, katılımcı bir Anayasa olması için bize sunulan bu anti demokratik Anayasa değişikliğine Hayır oyu vermesinin sağlanması yönünde oldu. 

Panelin çağrıcısı olan Antalya Emek ve Demokrasi platformu adına oluşturulan divan, panelin  sonuç konuşmasında  yapılması muhtemel görünen Anayasa halk oylaması ile ilgili bir yürütme oluşturarak çalışmalara şimdiden hazırlık yapma kararı alarak panel sonlandırıldı. 


 

ÖNCEKİ HABER

TBMM’de Kürdistan tartışması 

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de 40 örgüt yeni anayasa teklifine karşı bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...