15 Ocak 2017 11:33

Nâzım’ın 115'inci yaş gününde denize karanfilller bırakıldı

Büyük usta Nâzım Hikmet’in 115'inci yaş gününde, Türkiye’den tekne ile ayrıldığı Tarabya rıhtımdan  denize açılıp karanfil atıldı.

Paylaş

Büyük usta Nâzım Hikmet’in 115'inci yaş günü, Sarıyer Belediyesi ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen törenle anıldı. Usta şairin sevenleri, onun 66 yıl önce Türkiye’den tekne ile ayrıldığı Tarabya rıhtımda buluşup Boğaz’a açıldı, denize karanfiller attı.

Nâzım Hikmet için ilk tören saat 13:00'de Türkiye'den ayrıldığı son kara parçası olan Tarabya'da denize karanfiller bırakılarak başladı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, sanatseverler, ve Sarıyerli vatandaşlar yaşadığı baskılardan sonra 1951 yılının Haziran ayında memleketten ayrıldığı Tarabya rıhtımında Nâzım Hikmet için bir araya geldi. 66 yıl sonra Nâzım Hikmet’in yola çıktığı Tarabya Oteli'nin önünden İstanbul Boğazı’na Sevgi ve Barış teknesi açıldı. Hep bir ağızdan dile getirilen Nâzım Hikmet şiirleri ve besteleriyle yolculuğa çıkanlara anılarla dolu bir gezinti sunuldu.

‘DÜŞMANA İNAT YİNE BİRLİKTEYİZ’

Anma etkinliğinde konuşan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz, "Oldukça acılı, sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Ama buna rağmen bu anlamlı günde düşmana inat yine burada birlikteyiz. Bu birlikteliğimizi o güneşli günler için hep yaşatacağız. Doğum günlerinde hep Tarık Akan ile birlikte olurduk. Onu da Nâzım'ın yanına ölümsüzlüğe yolcu ettik. Çiçeklerimizi denize bırakırken hem Tarık Akan'a hem de Nâzım Hikmet'e bırakalım. Işıklar içinde yatsınlar" diye konuştu.

‘SAFLARI SIKLAŞTIRALIM’

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise yaptığı konuşmada, oyuncu Tarık Akan'ı da anarak, "Bugünleri atlatmak zorundayız. Bugünleri atlatmak için safları sıklaştıracağız. Safları sıklaştıralım çocuklar. Saflar sıklaşırsa hedefe ulaşmak mümkün olur" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Dayan ve Çiçekçi: Açlık grevi başlatacağız

SONRAKİ HABER

Beştaş: Biat etmiyorsanız dolarlı terörist de olursunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...