15 Ocak 2017 10:21

Yabancı konukların engellenmesi Meclise taşındı

CHP’li Sezgin Tanrıkulu Uluslararası Hukuk Konferansına yabancı konukların katılımının engellenmesini Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, uluslararası hukuk konferansına davetli bazı yabancı konukların katılımının engellendiğini ifade ederek, “Bu, Türkiye’de yargı sisteminin artık bir kişinin vesayeti altına alındığının göstergesi değil midir” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. “OHAL Koşulları Altında Türkiye’de Yargı Sistemi” konulu uluslararası hukuk konferansının, OHAL engellemesiyle karşılaştığını ifade eden Tanrıkulu, bazı yabancı konukların konferansa katılımının engellendiğini belirtti. Konferansa katılmak isteyen Avrupa Parlamentosu üyesi ve Demokrat Hukukçular ve Avrupa Demokrasi için Hukukçular Birliği üyesi Barbara Spinelli’nin, pasaport kontrolünden dahi geçmeden Sabiha Gökçen Havalimanı’nda engellendiği ve kendisine herhangi bir bilgi verilmeden sınır dışı edileceğinin söylendiği haberlerine işaret eden Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’dan şu soruların yanıtı istedi:

‘ULUSLARARASI ARENADA TÜRKİYE’DEKİ HUKUKSUZLUĞUN TEŞHİRİ’

* Konferansın örgütleyicisi ve davetlisi bazı yabancı konukların katılımının engellenmesinin gerekçesi nedir?

* Konferansa katılımların engellenmesi talimatını kim vermiştir?

* Konferansa çeşitli illerden gelen baro başkanları ve hukukçuların katılımının engellenmeye çalışıldığı iddiası doğru mudur?

* İddialar doğru ise, TBMM Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği görüşmelerinin halihazırda devam ettiği de göz önüne alındığında, Türkiye’de yargı sisteminin artık bir kişinin vesayeti altına alındığının göstergesi değil midir?

* Spinelli’nin, Türkiye’de avukat yargılamaları davalarında çok katkılarının olması, Sur ve Cizre’de yaşanan insan hakları ihlalleri raporlarını hazırlayan ekipte yer alması ve tamamen insan hakları adına yaptığı çalışmalar nedeniyle engellendiği iddiaları doğru mudur?

* Uluslararası hukuk konferansına hukuçuların alınmaması, uluslararası arenada Türkiye’deki hukuksuzluğun teşhiri değil midir?

* Türkiye’de 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi sonrası ilan edilen ve uzatılan OHAL, daha ne kadar hukuksuzluk aracı olarak kullanılmaya devam edecektir?” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayvacık beşik gibi sallandı

SONRAKİ HABER

Ayvacık'ta taşkının bilançosu ağır oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...