15 Ocak 2017 08:42

Gözaltındaki gazeteci Derya Okatan’a ölüm tehditi iddiası

22 gündür gözaltında olan 6 gazeteci ile görüşen Avukat Sezin Uçar, müvekkili Derya Okatan’ın polis amiri tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

Paylaş

İstanbul merkezli 25 Aralık’ta yapılan ve 22 gündür gözaltında tutulan 6 gazeteci ile dün akşam görüşen Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarından Sezin Uçar, müvekkili Derya Okatan’ın ölümle tehdit edildiğini aktardı. ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan'ın sağlık durumuna ilişkin "Günlük doktor muayenesinde kontrolleri yapılıyor. Nabız ve tansiyon dünkü ölçümlerde normal çıktı" diyen Uçar, müvekkilinin bir polis amiri tarafından dün sabah saatlerinde tehdit edildiğini anlattı.

Avukat Uçar, olaya ilişkin şunları söyledi: "Gözaltına aldıkları 100'e yakın kişiyi, aynı yere getirmişler. Sabah saatlerinde tuvalet sırasında, müvekkilim Okatan, polis amirine 'Diğer tuvaletlerin kapısını da açarsanız, daha iyi olur' demiş. Polis amiri de mantıklı olan öneriyi yerine getirmek yerine 'Sizin koğuş cezalı, en son siz çıkacaksınız' yanıtını vermiş. Müvekkilimiz Okatan da, 'Çok büyük bir ceza gerçekten' diyerek yanıt verince, polis amiri 'Seni burada asarım, boğarım, öldürürüm' diyerek Derya'yı tehdit ediyor. Ayrıca, 'Bir teröristin lafını mı dinleyeceğim' gibi hakaretlerin yanı sıra cinsiyetçi küfürler de ediyor."

‘ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’ 

Polis amiri hakkında şikayetçi olacaklarını söyleyen Avukat Uçar, "Olayın geçtiği yeri gören kamera var. Bu kameradan müvekkilimiz Derya Okatan'ı tehdit eden polisin kimliğinin tespit edilerek, hakkında dava açılmasını isteyeceğiz" dedi.

Gazeteciler Derya Okatan, Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Sargın'ın 22 gündür gözaltında tutulduğuna ve dosyaya getirilen gizlilik kararıyla suçlamanın ne olduğuna dair hiçbir bilginin kendilerine verilmediğine dikkat çeken avukat Uçar, gazetecilerin bir an önce savcılığa çıkartılarak serbest bırakılmasını istedi.

Gazeteciler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın maillerindeki bilgileri haberleştirdikleri için gözaltında tutulduğu hükümete yakın gazeteler tarafından yazılmıştı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

7. sınıftan itibaren çocuklara cihat kavramı anlatılacak

SONRAKİ HABER

Afganistan'da bombalı saldırı: En az 7 sivil öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...