15 Ocak 2017 04:53

Donmuş tilkiyi sergileyen Stehle eleştirilere cevap verdi

Almanya'da donmuş tilkiyi doğanın gücü konusunda uyarı için sergileyen Jager Franz Stehle, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

Paylaş

Kaynağı Almanya'da bulunan ve donan Volga Nehri'nde buz kütlesi içerisinde donmuş tilkinin fotoğrafı, hafta başlarında dünya çapında manşet olmuştu. Nehir kenarındaki evinde yaşayan Jager Franz Stehle, tilkiyi ilk olarak Aralık ayında fark edip, yerini işaretlemişti. Birkaç gün sonra da yanına oğlunu da alıp, elektrikli testereyle işaretlediği yere gitti. Oğlunun da yardımıyla, tilkinin olduğu buz kütlesini keserek nehirden çıkardı.

Tilkiyi buz kütlesinin üstünden fark ettiğini ifade eden 61 yaşındaki Stehler, onu elektrikli testereyle Ocak ayının başlarında çıkardığını söyledi. Stehler tilkiyi nehirden çıkardıktan sonra, bacaklarının buzla kaplanmamış olduğunu fark ettiğini söyledi. Stehler, tilkiyi su dolu küvete koyduklarını, böylece bacaklarının da buzla kaplandığını aktardı.

Sosyal medya üzerinden, görüntülerin sahte olduğuna dair yorumların yanında, Stehler'in tilkiyi bu şekilde sergilemesinin de yanlış olduğunu söyleyenler vardı. Stehler bu iddialar üzerine, tilkinin nehre düşerek öldüğünü tekrarlayarak iddialarını savundu. Buz eridikten sonra tilkiyi gömmeleri için bir kuruluşa teslim ettiklerini söyleyen Stehler son olarak şu ifadeleri kullandı: Bunu bankaya koymak istedim, hatıra olarak, bu yüzden kimse buz üstüne gitmeye cesaret edemezdi. İnsanlar doğaya saygı duymalı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çanakkale'de deprem

SONRAKİ HABER

Sosyal medyada 'Hayır' eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa