15 Ocak 2017 00:37

‘Evlerimiz tapulu kaçak değil!’

Samsun'da 25 sene önce çıkartılan yıkım kararı gereği, belediyenin su, elektrik, doğal gaz bağladığı evlerin yıkımı başladı. Yurttaş duruma tepkili.

Paylaş

Alicem AYDIN
İstanbul

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, 25 sene önce çıkartılan yıkım kararı gereği Samsun 19 Mayıs ilçesine bağlı Yörükler Mahallesi’nde bulunan 180 evin yıkım işlemlerine 3 Ocak tarihinde başlandı. Evleri için yıkım kararı çıkartılan yurttaşlar, "Evlerimizin tapusu var, vergisi veriliyor. Belediye bu evlere su, elektrik, doğal gaz bağladı. Bu evler nasıl kaçak olabilir?" diye isyan etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi’nde 25 sene önce binaların kaçak oldukları gerekçesi ile çıkartılan yıkım kararı gereği 180 ev için yıkım işlemleri 3 Ocak tarihinde başladı. Evleri için çıkartılan yıkım kararının iptal edilmesi için İidare mahkemesine dava açan Yörük Mahallesi halkı idare mahkemesinin kararı beklenmeden evlerinin yıkılmasına tepki gösterdi. Yörük Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlara belediye tarafından yollanan bir yıkım listesi bulunurken evlerin yıkımı bu listeye göre gerçekleşiyor. Konu hakkında bilgi aldığımız Yörükler Mahalle Muhtarı Veli Aydın, “Yıkım işleri günde 2-3 evin yıkılmasıyla devam ediyor. Kış günü insanların gidecek başkaya yeri yok.” diyerek evlerin yıkılmasına tepki gösterdi.  Evi için yıkım kararı çıkartılan 75 yaşındaki Osman Toker çıkartılan yıkım kararına tepki gösterirken, “25 senedir burada yaşıyorum evime yıkım kararı geldi. Bu kış vakti ne yapacağımı bilmiyorum” dedi. Belediye tarafından çıkartılan yıkım kararını Bölge İdare Mahkemesine taşıdıklarını belirten Toker, “Bölge İdare Mahkemesinin kararı bile beklenmeden yıkım işlemlerine başladılar. Şu ana kadar 9-10 bina yıkıldı. Bu kış gününde yıkım işlemi yapılır mı? Samsun Büyükşehir Belediyesinin tek derdi bizim evimizi yıkmak ve bizi buradan sürmek” dedi. 1990 yılında evlerinin yapıldığını söyleyen Toker, “Evlerimizin tapusu var, vergisi veriliyor. Belediye bu evlere su, elektrik, doğal gaz bağladı. Bu evler nasıl kaçak olabilir” diye konuştu. Yıkıma tepki gösteren Fatma Şener Dursun da , “Biz burada işgalci de  rantçı da olmadık. Bizi yaşadığımız evlerden kovuyorlar.”şeklinde konuştu.

 ‘100 YILLIK YÖRÜK KÖYÜ TARUMAR EDİLDİ’

100 yıllık Yörük köyünün belediye eliyle tarumar edildiğini belirten CHP Samsun İl Başkanı Avukat Tufan Akcagöz de, “Yıllarca alt yapısını yap, suyunu bağla, telefon hattını çek. Sen devletsin, bu hizmeti sunmuşsun. Şimdi hiç yoktan yere insanları mağdur etmenin anlamı ne? Yörükler halkı, bu şekilde mağdur edilmeyi hak etmiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kırkaya: Kürt basını için her gün OHAL!

SONRAKİ HABER

Egedemir’de işçiler göz göre göre öldü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...