14 Ocak 2017 15:09

KESK üyeleri: Maaşımız eridi ek zam istiyoruz

KESK üyesi emekçiler İstanbul'da basın açıklaması yaparak 2016'da yapılan ücret artışının zamlar karşısında eridiğini ifade ederek ek zam istedi.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, zorunlu 'Bireysel Emeklilik Sigortası'na (BES) karşı ek zam talebiyle Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

KESK üyesi emekçiler İstanbul’da 'Bireysel Emeklilik Sigortası'nı protesto etti. Emekçilerin "Maaşlarımız Eridi Ek Zam İstiyoruz" ve "Zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası (BES) İstemiyoruz! Sistemden Çıkıyoruz" yazılı pankartları açtığı eylemde, "Sefalete teslim olmayacağız", Güvenceli iş güvenceli gelecek istiyoruz", "Atılan ihraçlar geri alınsın", "OHAL değil, derhal demokrasi" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul KESK Şubeler Dönem Sözcüsü Hüseyin Tosu, 2015 yılında hükümetin Memur Sen’le yaptığı Toplu Sözleşme ile 2016 yılında toplam yüzde 11, 2017 yılı için ise yüzde 6 maaş artışına imza attıklarını belirtti. Atılan imzalaların yoksullaşmaya sebep olduğunu, doların 4 liraya; benzin fiyatlarının ise 5 lira 25 kuruşa yükselmesiyle açıklayan Tosu, böyle devam edilmesi halinde yoksullaşmanın artacağını vurguladı.

KESK-AR'ın Aralık 2016 verilerine göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 563 lira olduğunu, yoksulluk sınırının ise 4 bin 694 lira olduğunu hatırlatan Tosu, ortalama 2 bin 700 lira alan kamu emekçilerinin yoksulluk sınırından uzaklaşıp açlık sınırına ulaştığını söyledi.

Çalışma Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakamlara göre OHAL sürecinde KHK'ler ile 97 bin 679 kamu emekçisinin neyle suçlandığı dahi bilinmeden memuriyetten çıkarıldığını ve açığa alındığını ifade eden Tosu, “Yaşananlardan tedirgin olmamak mümkün değil” dedi.

Anayasa görüşmelerine de değinen Tosu, kamu emekçilerinin toplumsal barışı, demokratik ve laik yaşamı esas alan bir anayasal değişiminden yana olduklarını söyledi. Tosu, muhalif hiçbir görüş ve düşünceye tahammül edilmediğini, toplumsal kesimlerin görüş ve taleplerinin alınmadığını belirterek “Halktan, emekçilerden saklanarak, kaçırılarak yapılan bu değişikliğe ‘HAYIR’ diyoruz” dedi.

İnsanca yaşam ve insanca çalışma için iş güvencesini fiili olarak ortadan kaldıran tüm saldırıların durdurulmasını talep eden Tosu, “Maaşlarımızın gerçek enflasyon oranında artırılması, kayıplarımızın telafi edilmesi, gelir vergisi dilimlerindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması, ek ödemelerin emekli aylığımıza dahil edilmesi temel taleplerine birlikte sahip çıkalım” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Erdem hakkındaki çirkin bilboardlar kınandı

SONRAKİ HABER

Kuran kursunda küçük çocuğa dayak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...