06 Haziran 2012 12:09

NATO ve Taliban’ın katliam kardeşliği

AFGANİSTAN’da iki ayrı saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti. Bu saldırılardan biri Taliban militanları tarafından gerçekleştirilen intihar saldırısıydı. Diğeri ise, Taliban’dan kurtarma gerekçesiyle Afganistan’ı işgal eden NATO uçakları tarafından gerçekleştirildi.NATO uçakları, Afganistan’ın Logar b&ou

NATO ve Taliban’ın katliam kardeşliği
Paylaş

AFGANİSTAN’da iki ayrı saldırıda en az 40 sivil hayatını kaybetti. Bu saldırılardan biri Taliban militanları tarafından gerçekleştirilen intihar saldırısıydı. Diğeri ise, Taliban’dan kurtarma gerekçesiyle Afganistan’ı işgal eden NATO uçakları tarafından gerçekleştirildi.

NATO uçakları, Afganistan’ın Logar bölgesine hava saldırısı düzenledi. Ülkenin başkenti Kabil’in güneyinde bulunan şehre yapılan saldırıda en az 18 sivilin öldüğü açıklandı. NATO’nun bir çok militanın öldürüldüğünü söylediği saldırı, militanların bölgede Afgan ve yabancı askerlere saldırmalarının ardından gerçekleştirildi. Afgan yetkililerin yaptığı açıklamaya göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 sivil saldırıda hayatını kaybetti. 8 Taliban militanının da ölü ele geçirildiği kaydedildi. Afganistan’ın Kandahar kentine yakın bir pazar yerinde ise iki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda en az 22 kişi öldü. Polis Şefi Abdül Razik, bölgenin NATO’ya ikmal malzemesi götüren şoförler tarafından geçiş yolu olarak kullanıldığını söyledi. NATO’nun da büyük bir hava üssünün bulunduğu, Kandahar havaalanına yakın bölgeye düzenlenen saldırıda yaklaşık 50 kişi de yaralandı. Kandahar, Taliban operasyonlarının merkezi ve isyanın çıktığı bölgelerden biri. Yetkililer, aralarında yoldan geçenler ve dükkan sahiplerinin bulunduğu ölenlerin hepsinin sivil olduğunu belirtti. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hey Tekstil işçileri bir kez daha meclisteydi

SONRAKİ HABER

İspanya’ya küresel baskı: Daha çok borçlanın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...