14 Ocak 2017 13:35

Yeni bir şebek türü keşfedildi

Çin’de keşfedilen yeni şebek türünün “Skywalker Hoolock Şebeği” olarak adlandırıldığı ifade edildi.

Paylaş

Çin’in güneybatısında yaşayan yeni bir şebek türü keşfedildi. Şebeğin, “Yıldız Savaşları” hayranı bilim insanları tarafından  keşfedildiği için “Skywalker Hoolock Şebeği” olarak adlandırıldığı ifade edildi.

YILDIZ SAVAŞLARI KARAKTERİ GİBİ

Sonuçları, “American Journal of Primatology” dergisinde yayımlanan çalışmada, Çin’in Sun Yat-sen Üniversitesinden bilim insanları, “Yıldız Savaşları” filmindeki karakterlerden birine benzetilen şebeğin, diğer “Hoolock” şebeklerinden farklı, yeni bir tür olduğunu belirtti. Fan Peng-Fei liderliğindeki araştırma ekibi, Yunnan eyaletindeki Gaoligongşan doğa koruma alanında “Hoolock” şebekleri üzerinde yaptıkları çalışmada, ilk olarak beyaz kaş ve sakal gibi tipik yüz şekillerindeki detaya kaçan değişiklikleri gözlemledi.

FARKLI YÜZ ÇİZGİLERİ

Ekip, genetik ve fiziksel karşılaştırmanın ardından farklı yüz çizgilerine sahip bu türün, diğer Hoolock şebeklerinden ayrıldığını teyit etti. Bilim insanları, sayılarının 200 civarında olduğu sanılan “Skywalker Hoolock” şebeklerinin, Çin’de ve komşusu Myanmar’da yaşadığını tahmin ediyor. “Hoolock” şebeklerine ise Bangladeş, Hindistan, Çin ve Myanmar’da  rastlanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa değişikliği teklifinin 12'nci maddesi kabul edildi

SONRAKİ HABER

EMEP başkanlık dayatmasını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...