14 Ocak 2017 12:50

Zeytinburnu’da çöken binayla ilgili mahalleli konuştu

Zeytinburnu’da çöken 7 katlı bina hakkında konuşan mahalleli "Bu kader değil ihmaldir” dedi.

Paylaş

Zeytinburnu’da biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan binanın çökmesinde ihmal olduğunu belirten mahalle halkı ‘Bu kader değil ihmaldir” dedi. Mahalle Afat Gönüllüleri Üyesi Hüseyin Karadayı, ruhsatsız olan binanın 1999 depreminde büyük hasar gördüğünü belirtti. 

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinin Beştelsiz Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi’nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu biri çocuk 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan olaya mahalle halkı tepki gösterdi. Binanın ruhsatsız olduğunu belirten mahalle halkı, bina ile ilgili Zeytinburnu Belediyesine yaptıkları başvuruların reddedildiğini söyledi. 

Dihaber’in haberine göre mahalle Afat Gönüllüleri Üyesi Hüseyin Karadayı, çöken binanın ruhsatsız yapıldığını vurgulayarak, yaptıkları itirazların ise belediye tarafından kabul edilmediğinin altını çizdi. Birkaç yıl önce çöken Huzur Apartmanı’nın hikayesi ile çöken apartmanın aynı olduğunu dile getiren Karadayı, “Huzur Apartmanı’nda da ölenler oldu. Burada da ölenler oldu. Şimdi buna ne diyecekler? Kader mi diyecekler? Bu kimin ihmali?” diye sorarak tepki gösterdi. 

BEN DE ORADA ÖLEBİLİRDİM

Mahalle halkından Dilber Kılıçaslan da, binanın yıllardır çürük bir şekilde durduğunu hatırlattı. Kılıçaslan, “Binanın mühürlenmesi önlem değildir. Bina kimse girmesin diye mühürlenir peki binanın dışındakiler. Yoldan geçenler öldü. Ben de orada ölebilirdim” dedi. 

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

Öte yandan İstanbul Zeytinburnu’da, çöken binanın enkazını kaldırma çalışmalarına bu sabah saatlerinde tekrar başlandı. Rauf Denktaş Caddesi’nde 1’i çocuk 2 kişinin ölümü ve 17 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan çökmenin ardından çalışmalara gece ara verilmişti. Kepçelerle enkaz yığınları alınarak kamyonlara yüklenirken, olay yeri de demir bariyerlerle kapatıldı. Çöken bina nedeniyle hemen yanında bulunan benzin istasyonu da hizmet vermiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin hocası hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Silifke'de duvar yazısı yazan 4 CHP'li gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...