14 Ocak 2017 12:23

Erdoğan'a göre dövizdeki artışın ekonomik temeli yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizde yaşanan artışa bahane buldu: Bizim sorunumuz hızlı hareket edememek!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul'da düzenlenen, Borsa İstanbul Kuruluş Yıl Dönümü programı ve yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Konuşmasında döviz kurundaki artışa değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz direndikçe karşımızdakiler de saldırı çıtasını yükseltiyorlar. Son günlerde döviz kurunu silah olarak kullanıp yine üzerimize gelmeye başladılar” dedi. Erdoğan döviz kurundaki yükselişin hiçbir ekonomik rasyonalitesi olmadığını ileri sürdü.

Türkiye’nin döviz kurundaki artışa müdahale edebilecek güçte olduğunu ileri süren Erdoğan, “Bizim sorunumuz süratli hareket edememek” dedi.

Dış politikaya ilişkin de konuşan Erdoğan, “Suriye meselesinin çözümü konusunda oldukça ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Irak'ta da olumlu gelişmelerin yaşanması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Sorun yaşadığımız pek çok ülke ile yeni bir döneme girdik” dedi.

Ekonomik dalgalanmayı yok sayan Erdoğan konuşmasında “Türkiye'nin bugün kendisine inanan, güvenen risk almaya hazır yatırımcılara ihtiyacı var” ifadelerini de kullandı. Yatırımcılara seslenmeyi sürdüren Erdoğan, “Bu ülkede güven, istikrar var. Risk alın” çağrısında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

TV10'un kapatılması protesto edildi

SONRAKİ HABER

İslahiye'de 14 bölge 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...